Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αρχίζει τις προετοιμασίες του στρατού σε περίπτωση σύγκρουσης

Κίνα: Αρχίζει τις προετοιμασίες του στρατού σε περίπτωση σύγκρουσης
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια για πώληση όπλων στην Ταϊβάν για 1,1 δισ. δολάρια.
Σχετικά Άρθρα
Ο στρατός της Κίνας συνεχίζει τις προετοιμασίες του για πόλεμο και αντιτίθεται σε κάθε μορφή αυτονομισμού στην Ταϊβάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας.
«Αυτή είναι μια εσωτερική υπόθεση της χώρας, η οποία δεν ανέχεται καμία εξωτερική παρέμβαση.
Προς το παρόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδυναμώνουν συνεχώς την αρχή της «Μίας Κίνας» και ξεπερνούν όλα τα σύνορα στις προσπάθειές τους να «χρησιμοποιήσουν την Ταϊβάν για να ελέγξουν την Κίνα», τα οποία παραβιάζουν κατάφωρα την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα μας και επίσης απειλούν σοβαρά την ειρήνη και σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν», είπε ο Ταν Κεφέι, σχολιάζοντας την έκθεση για την εθνική αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ.
Στις αρχές Αυγούστου 2022, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι έφτασε στην Ταϊβάν παρά τις κινεζικές διαμαρτυρίες.
Με αυτόν τον τρόπο αποφάσισε να καταθέσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη δημοκρατία στην Ταϊβάν.
Στις 15 Αυγούστου 2022, ο Wenbin είπε ότι η επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας Αμερικανών μελών του Κογκρέσου στην Ταϊβάν είναι αντίθετη με την αρχή της «Μίας Κίνας».
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στέλνουν «λανθασμένο μήνυμα στις αυτονομιστικές δυνάμεις στην Ταϊβάν».
Ο διπλωμάτης επανέλαβε ότι η επανένωση της Κίνας και της Ταϊβάν είναι μια «ιστορική τάση που δεν μπορεί να σταματήσει».
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια για πώληση όπλων στην Ταϊβάν για 1,1 δισ. δολάρια.
Επίσης, τον Σεπτέμβριο, έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για την ενίσχυση των δεσμών ασφαλείας με την Ταϊβάν.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ουάσιγκτον πρόκειται να παράσχει στην Ταϊπέι 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία οι αρχές του νησιωτικού κράτους θα δαπανήσουν για όπλα.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε έντονες διαμαρτυρίες κατά του νομοσχεδίου.
Τον Οκτώβριο, το υπουργείο είπε ότι το Πεκίνο επρόκειτο να επιβάλει κυρώσεις στους επικεφαλής δύο αμερικανικών κατασκευαστών αμυντικών εταιρειών Raytheon Technologies και Boeing Defense ως απάντηση στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ταϊβάν.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης