Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατρεπτική μελέτη του University of Washington: Οι χώρες που επέβαλαν lockdowns… δεν έχουν καθόλου ανοσία στον Covid

Ανατρεπτική μελέτη του University of Washington: Οι χώρες που επέβαλαν lockdowns… δεν  έχουν καθόλου ανοσία στον Covid
Άλλα κράτη που δεν εφάρμοσαν σκληρά lockdown, όπως η Ρωσία, η Σιγκαπούρη και η Βραζιλία πιστεύεται ότι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ανοσίας
Σχετικά Άρθρα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι χώρες που εφάρμοσαν τα πιο σκληρά lockdown στο πλαίσιο των πολιτικών του «μηδενικού Covid» έχουν πλέον τη λιγότερη ανοσία απέναντι στον ιό.
Η ανάλυση του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (University of Washington) εκτιμά πως η Κίνα, η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζει πολλαπλά lockdown, έχει το χαμηλότερο επίπεδο ανοσίας έναντι του Covid στον πλανήτη.
Άλλα κράτη που δεν εφάρμοσαν σκληρά lockdown, όπως η Ρωσία, η Σιγκαπούρη και η Βραζιλία πιστεύεται ότι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ανοσίας, σύμφωνα με την έρευνα.

Τα ποσοστά ανοσίας 

Η έρευνα εκτιμά τα ποσοστά ανοσίας σύμφωνα με τους αριθμούς μολύνσεων, τα ποσοστά εμβολιασμού και πόσος χρόνος έχει περάσει στο ενδιάμεσο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ιστότοπου Summit News.
Η ανάλυση υποστηρίζει πώς μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2022, μόλις το 17,2% του κινεζικού πληθυσμού έχει ανοσία από τον ιό, ενώ η Ρωσία από την άλλη πλευρά εκτιμάται ότι έχει ποσοστό ανοσίας 74,5% με όλους στη χώρα να έχουν προσβληθεί από τον ιό .
Ενώ η ανοσία στη Σιγκαπούρη πιστεύεται ότι είναι περίπου 70%, και της Βραζιλίας 68%, η Ιαπωνία, μια άλλη χώρα που επέβαλε σκληρούς περιορισμούς πιστεύεται ότι έχει μόλις 38,9% ανοσία.
Οι ΗΠΑ πιστεύεται πως έχουν 60,5% ανοσία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ανάλυση.
Κατά ειρωνικό τρόπο, δεδομένου ότι το μοντέλο Covid του IHME χρησιμοποιείται για να εξάρει τους αυστηρούς περιορισμούς, η ανάλυση υπογραμμίζει και πάλι τη ματαιότητα των περιορισμών στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού μακροπρόθεσμα.

Έξαρση ασθενειών

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins είχε προηγουμένως συμπεράνει πως τα lockdown είχαν πολύ πιο επιζήμιο αντίκτυπο στην κοινωνία από ό,τι είχαν ωφεληθεί, με τους ερευνητές να προτρέπουν πως «είναι αβάσιμα και θα πρέπει να απορριφθούν ως μέσο πολιτικής για την πανδημία».Μια έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα τόνισε πώς ένας αριθμός - ρεκόρ παιδιών στις ΗΠΑ νοσηλεύονται τώρα με κοινό κρυολόγημα λόγω εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.
Τα δεδομένα των CDC συνάδουν με την έρευνα επιστημόνων στο Yale που προειδοποίησαν ότι δεν είναι φυσιολογικό να βλέπουμε παιδιά με συνδυασμούς επτά κοινών ιών, συμπεριλαμβανομένων των αδενοϊών, ρινοϊών, αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), ανθρώπινου μεταπνευμοϊού, γρίπης και παραγρίπης, καθώς και Covid.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπήρξε επίσης ένα παγκόσμιο ξέσπασμα κρουσμάτων ηπατίτιδας σε παιδιά, με τα μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι η αιτία είναι «άγνωστη».
Στις ΗΠΑ οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden πιέζουν συνεχώς τα παιδιά να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στα σχολεία και εξακολουθούν να υπάρχουν ορδές… υποχονδρίων που αναγκάζουν τα παιδιά τους να το κάνουν, παρά το γεγονός ότι ο Covid δεν ενέχει σχεδόν κανένα κίνδυνο για την υγεία των παιδιών υπό κανονικές συνθήκες.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), το αντίστοιχο του FDA στην Ευρώπη, έχει επίσης προειδοποιήσει ότι η χρήση ατελείωτων γύρων ενισχυτικών εμβολίων για την καταπολέμηση του Covid θα μπορούσε να καταλήξει να προκαλέσει προβλήματα «ανοσολογικής απόκρισης».
covid.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης