Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Λευκορωσία – Εντοπίστηκε ουκρανικό drone με εκρηκτικά και καταρρίφθηκε

Συναγερμός στη Λευκορωσία – Εντοπίστηκε ουκρανικό drone με εκρηκτικά και καταρρίφθηκε
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε από το ουκρανικό έδαφος προς τη Λευκορωσία εντοπίστηκε από μια ομάδα συνοριοφυλάκων

Συναγερμός σήμανε στα σύνορα της Λευκορωσίας, όπου οι δυνάμεις της χώρας κατέρριψαν ουκρανικό drone, που χρησιμοποιείται για τη ρίψη εκρηκτικών, όπως ανέφερε την Παρασκευή (4/11/2022) η Επιτροπή Συνοριοφυλακής της Δημοκρατίας.
«Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Gomel, ένα χιλιόμετρο μακριά από τα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας, στις 2 Νοεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Έχει διαπιστωθεί ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες χρησιμοποίησαν το drone στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας.
Τα δεδομένα φωτογραφιών και βίντεο που αποκαλύφθηκαν υποδηλώνουν ότι το drone ήταν εξοπλισμένο με σύστημα υπέρυθρης όρασης και χρησιμοποιήθηκε για ρίψη εκρηκτικών» ανακοίνωσε η Επιτροπή Συνοριοφυλακής.

Προερχόταν από το ουκρανικό έδαφος

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε από το ουκρανικό έδαφος προς τη Λευκορωσία εντοπίστηκε από μια ομάδα συνοριοφυλάκων εν υπηρεσία και κατερρίφθη, ανέφερε.
«Η ανάλυση της κάρτας μνήμης του drone «επιβεβαίωσε το γεγονός της εκτόξευσής του από ουκρανικό έδαφος», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko διακήρυξε ότι η δημοκρατία διαθέτει τα απαραίτητα όπλα για την προστασία των συνόρων με την Ουκρανία από drones και άλλους εναέριους στόχους.
Ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Viktor Khrenin δήλωσε αργότερα ότι η δημοκρατία δεν κατασκεύαζε drones κρούσης καθώς το θεωρούσε ως εκδήλωση επιθετικότητας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης