Διεθνή

Ράλι 4% στο πετρέλαιο - Μπούμερανγκ το πλαφόν των G7 στις ρωσικές τιμές

Ράλι 4% στο πετρέλαιο - Μπούμερανγκ το πλαφόν των G7 στις ρωσικές τιμές
Η ομάδα των G7 ανακοίνωσε ότι θα οριστικοποιήσει την επιβολή του πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού τις επόμενες εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα
Ράλι 4% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου αφού η ομάδα των G7 ανακοίνωσε ότι θα οριστικοποιήσει την επιβολή του πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού τις επόμενες εβδομάδες.
Το brent, σημείο αναφοράς για τα δύο τρίτα του πετρελαίου παγκοσμίως, διαπραγματευόταν 3,5% υψηλότερα στα 98 δολάρια το βαρέλι.
Το West Texas Intermediate, ο δείκτης που παρακολουθεί το αμερικανικό αργό, σημείωνε άνοδο 4,1% στα 91,81 δολάρια το βαρέλι.
Τις τιμές του μαύρου χρυσού ωθούν υψηλότερα και οι αναφορές ότι η Κίνα ετοιμάζεται να χαλαρώσει την πολιτικής μηδενικής ανοχής στην covid -19.

Τι αναφέρουν οι G7 για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Οι χώρες της G7 θα οριστικοποιήσουν την εφαρμογή του ανώτατου ορίου τιμών στο θαλάσσιο ρωσικό πετρέλαιο τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.
«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να αυξήσουν την παραγωγή, γεγονός που θα μειώσει τη μεταβλητότητα στις αγορές ενέργειας.
Το embargo της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και προϊόντων που τίθεται σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2023, αντίστοιχα, αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της ρωσικής παραγωγής αργού πετρελαίου.
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, που μετρά την αξία του δολαρίου έναντι ενός σταθμισμένου καλαθιού σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,3% στα 112,55.
Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές διστάζουν να συνεχίσουν να ποντάρουν στο δολάριο.
Το δολάριο έχει υποχωρήσει περίπου 2% από τότε που έφθασε στο υψηλό δύο δεκαετιών των 114,78 στα τέλη Σεπτεμβρίου.

crude_6.JPG
brent_30.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης