Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες ώρες στον πόλεμο της Ουκρανίας - Πόσο σημαντική είναι η Kherson – Ρωσικά πλήγματα σε Nikolayev και Donetsk

Κρίσιμες ώρες στον πόλεμο της Ουκρανίας - Πόσο σημαντική είναι η Kherson –  Ρωσικά πλήγματα σε Nikolayev και Donetsk
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν πλήγματα με όπλα ακριβείας, καταστρέφοντας εργοστάσια, που κατασκεύαζαν πυρομαχικά και πυραύλους για τον ουκρανικό στρατό
Σχετικά Άρθρα

(upd 4)  Στραμμένα στην Kherson είναι τα βλέμματα των διεθνών παρατηρητών στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς τα επόμενα 24ωρα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις ενώ οι Ρώσοι κατάφεραν πλήγματα στις δυνάμεις του Κιέβου σε Nikolayev και Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή άμυνα με ένα δίκτυο αμυντικών θέσεων, μέσα στο οποίο θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν τους Ουκρανούς και τους ξένους μισθοφόρους.
Υπολογίζεται ότι, έχουν αναπτυχθεί και 7.000 από τους 10.000 επίλεκτους που έχουν εκπαιδευθεί στην Βρετανία.
Σύμφωνα με υπολογισμούς περί τις 30.000 στρατιώτες αναμένεται να επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη ενώ οι Ρώσοι οχυρώνονται στην Kherson και πλήττουν τις ουκρανικές δυνάμεις κυρίως με πυροβολικό και αεροπορία.
Την ίδια ώρα οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ ζητούν εναγωνίως μία ουκρανική επιτυχία στην Kherson, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα υπέρογκα ποσά με τα οποία ενισχύουν τη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Κιέβου.

Διαψεύδεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Kherson

Οι ρωσικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επιβληθεί καμία απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Kherson, στην νότια Ουκρανία.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ωστόσο, ο διορισμένος από τη Μόσχα αντικυβερνήτης της επαρχίας, με ανάρτησή του στο Telegram ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία καθ’ όλο το 24ωρο, επικαλούμενος μια ενδεχόμενη επίθεση εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων.
Ο Kiril Stremousov κατέβασε στη συνέχεια αυτό το πρώτο βίντεο και το αντικατέστησε με ένα άλλο, όπου δεν γινόταν κανένας λόγος για απαγόρευση της κυκλοφορίας. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για το μοντάζ.
Ο αντικυβερνήτης ανάρτησε ένα νέο βίντεο διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας περιορισμός» για τους κατοίκους της πόλης, παρά την προώθηση των Ουκρανών στην περιοχή. Προέτρεψε όμως τους πολίτες να φύγουν από την πόλη, υποστηρίζοντας ότι αναμένει «προβοκάτσιες» και «τρομοκρατικές ενέργειες» από τον ουκρανικό στρατό.
«Σε ορισμένα σημεία θεάθηκαν φάλαγγες εχθρικών δυνάμεων. Είναι πιθανόν να προετοιμάζονται για μια επίθεση εναντίον της πόλης της Kherson», εκτίμησε. Στις αρχές της εβδομάδας ο Stremousov δεσμεύτηκε ότι ο ρωσικός στρατός θα υπερασπιστεί την πόλη «σαν να ήταν φρούριο».

Νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ διαθέτουν και άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει τη μεταφορά 45 τσεχικών αρμάτων μάχης T-72 στο Κίεβο, όπως δήλωσε η Sabrina Singh, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας
«Σήμερα (4/11), το υπουργείο ανακοινώνει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία», είπε.
Η βοήθεια θα παρέχεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (USAI), η οποία περιλαμβάνει τη σύναψη σχετικών συμβάσεων από το υπουργείο με κατασκευαστές και όχι την παροχή του ενός ή του άλλου εξοπλισμού και μέσων απευθείας από τα αποθέματα του Πενταγώνου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Singh, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την «αναβάθμιση των συστημάτων αεράμυνας Hawk για να τα συμπεριλάβουν» σε επόμενα πακέτα βοήθειας προς το Κίεβο, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό 45 αρμάτων μάχης T-72 με τη συμμετοχή της Ολλανδίας. και την Τσεχία.

 


Πλήγμα στο Nikolayev

Το ρωσικό πυροβολικό με τη συνδρομή της αεροπορίας εξόντωσαν περισσότερους από 95 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν 10 τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή του Nikolayev Krivoi Rog
στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπως ανέφερε την Παρασκευή (4/11/2022) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Στην κατεύθυνση Nikolayev-Krivoi Rog, ρωσικό πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη προκάλεσαν ζημιές στον εχθρό», ανέφερε ο Ρώσος εκπρόσωπος.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν πλήγματα με όπλα ακριβείας, καταστρέφοντας εργοστάσια, που κατασκεύαζαν πυρομαχικά και πυραύλους για τον ουκρανικό στρατό, ανέφερε ο Konashenkov.
«Τα όπλα ακριβείας των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν τα εργαστήρια παραγωγής πυραύλων στην πόλη Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk και επίσης τρία εργαστήρια της επιχείρησης Kommunar στην πόλη Kharkov όπου κατασκευάστηκαν οβίδες για συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης» είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Krasny Liman

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Krasny Liman, σκοτώνοντας περισσότερους από 90 μαχητές την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
«Στην κατεύθυνση Krasny Liman, τα δύο ενισχυμένα μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού του εχθρού προσπάθησαν να επιτεθούν στις περιοχές των οικισμών Ploshchanka και Chervonopopovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk. Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις», είπε ο εκπρόσωπος.
Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο εχθρός έχασε πάνω από 90 στρατιώτες ενώ άλλοι 60 τραυματίστηκαν.
Επίσης καταστράφηκαν τέσσερα τανκς, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 12 μηχανοκίνητα οχήματα, διευκρίνισε ο στρατηγός.
a_6.jpg

Περιοχή Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις μονάδες του ουκρανικού στρατού πίσω στις αρχικές θέσεις στην περιοχή Kupyansk, εξολοθρεύοντας περισσότερους από 110 μαχητές την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε ο αντιστράτηγος.
«Στην κατεύθυνση Kupyansk, τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν με τις επιχειρήσεις τους τις προσπάθειες του εχθρού να επιτεθεί στις περιοχές των οικισμών Berestovoye στην περιοχή Kharkov και Kuzemovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk», είπε ο εκπρόσωπος.
Το ρωσικό πυροβολικό και αεροσκάφη της στρατιωτικής αεροπορίας προκάλεσαν ζημιές στον εχθρό, είπε ο στρατηγός.
«Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού απωθήθηκαν στις αρχικές θέσεις. Πάνω από 110 Ουκρανοί σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν 14 τεθωρακισμένα οχήματα Humvee και Kozak εξοντώθηκαν», ανέφερε ο Konashenkov.

b_10.jpg
Αποθήκες πυρομαχικών

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και στην περιοχή Kherson την περασμένη ημέρα, ανέφερε ο Konashenkov.
«Τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Novonikolayevka, Krasnoarmeysk και Seversk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Novoaleksandrovka στην περιοχή Kherson», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
c_8.jpg

Μισθοφόροι στο Nikolayev

Τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν πυραυλικό πλήγμα κατά του αρχηγείου σχηματισμού ξένων μισθοφόρων στο Nikolayev, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
«Ένα πυραυλικό χτύπημα στην περιοχή της πόλης Nikolayev εξαφάνισε το αρχηγείο μιας από τις μονάδες ξένων μισθοφόρων», είπε ο εκπρόσωπος.
Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά αεροσκάφη, στρατεύματα πυραύλων και πυροβολικού τκατέστρεψαν πέντε θέσεις διοίκησης του ουκρανικού στρατού στις περιοχές των οικισμών Krasnogorovka, Nevelskoye και Pobeda στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Novogrigoryevka και Mirnoye στην περιοχή Nikolayev , καθώς και 87 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 179 περιοχές, διευκρίνισε ο στρατηγός.
missile_1.jpg

 



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης