Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα έτοιμη να χαλαρώσει την αυστηρή πολιτική για την covid - 19 - Tι αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος

Η Κίνα έτοιμη να χαλαρώσει την αυστηρή πολιτική για την covid - 19 - Tι αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος
Ο Zeng Guang  είναι πρώην επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών
Σχετικά Άρθρα

Ουσιαστικές αλλαγές στην πολιτική της Κίνας για μηδενική ανοχή έναντι της COVID-19 πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα, δήλωσε πρώην αξιωματούχος της Κίνας σε συνέδριο που διοργάνωσε η επενδυτική τράπεζα Citi την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο Zeng Guang, πρώην επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δήλωσε ότι οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα της Κίνας "συσσωρεύονται", αναφέροντας τα νέα εμβόλια και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην έρευνα για τα αντιιικά φάρμακα.
Ερωτηθείς από τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citi στην Κίνα Yu Xiangrong αν η Κίνα θα ανοίξει μετά την ετήσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου της που παραδοσιακά πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου, είπε ότι πολλές νέες πολιτικές θα εισαχθούν τους επόμενους πέντε με έξι μήνες, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες πληροφορίες βασίστηκε.

Οι φήμες

Ο Zeng ήταν μέλος μιας κορυφαίας ομάδας στην Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται από την κεντρική πόλη Γουχάν σε άλλα μέρη της Κίνας το 2020.
Ο ίδιος έχει προηγουμένως προτρέψει κατά της χρήσης υπερβολικών μέτρων για την καταπολέμηση της COVID-19 που έχουν εξαντλήσει τον πληθυσμό και τον Μάρτιο δήλωσε ότι η Κίνα θα αναζητήσει μια οδό για "ευέλικτο και ελεγχόμενο άνοιγμα".
Ενώ οι περισσότερες χώρες του πλανήτη έχουν καταργήσει σε μεγάλο βαθμό τους περιορισμούς του ιού, η Κίνα έχει επιμείνει αποφασιστικά σε μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής που αντιδρά ακόμη και σε μεμονωμένα κρούσματα με αποκλεισμούς και μαζικές δοκιμές.
Αυτά τα μέτρα έχουν ταράξει την οικονομία και απογοητεύουν όλο και περισσότερο τους πολίτες.
Οι αγορές έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη αυτή την εβδομάδα με την ελπίδα ότι η Κίνα θα χαλαρώσει την προσέγγισή της, μετά από σχετικές φήμες, βασισμένες σε ένα ανεπιβεβαίωτο σημείωμα που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης