Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall λόγω των θετικών στοιχείων της απασχόλησης στις ΗΠΑ - O Nasdaq +0,3%, ο S&P 500 +0,6%

Άνοδος στη Wall λόγω των θετικών στοιχείων της απασχόλησης στις ΗΠΑ - O Nasdaq +0,3%, ο S&P 500 +0,6%
Θετικά είναι τα σημάδια για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς η ανεργία αυξήθηκε τον Οκτώβριο 2022, ωστόσο δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές.
Σχετικά Άρθρα
Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street λόγω των θετικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκαν και καταδεικνύουν ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει επηρεαστεί από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed, αλλα και των αναφορών ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε χαλάρωση της πολιτικής μηδενικής ανοχής έναντι της covid -19.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,51% στις 32.163 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,59% στις 3.741 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 10,374 μονάδες.
2053.JPG
Στο πεδίο των επιτοκίων της Fed, η πρόεδρος της Boston Federal Reserve, Susan Collins δήλωσε ότι αν και υποστηρίζει τη συνέχιση των αυξήσεων στα επιτόκια των ΗΠΑ για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, υπάρχει πλέον μια καλή πιθανότητα ο ρυθμός των επόμενων αυξήσεων να είναι μικρότερος σε σύγκριση με τις τελευταίες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Αυτή την στιγμή, με τον πληθωρισμό πολύ πάνω από τον στόχο του 2%, η βασική αποστολή της Fed θα πρέπει να είναι να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών", ανέφερε σε ομιλία της η αξιωματούχος.
"Η δουλειά μας για να χαλιναγωγήσουμε τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει", ανέφερε, προσθέτοντας πάντως ότι "υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, αν και δεν είναι ξεκάθαρα στοιχεία, πως ο πληθωρισμός ενδεχομένως να έχει αρχίσει να επιβραδύνει".

ΗΠΑ: Ανεργία 3,7% τον Οκτώβριο 2022 - Δημιουργία 261 χιλ. θέσεων εργασίας

Θετικά είναι τα σημάδια για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς η ανεργία αυξήθηκε τον Οκτώβριο 2022, ωστόσο δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές.
Η ανεργία αυξήθηκε στο 3,7% τον Οκτώβριο, από 3,5% τον Σεπτέμβριο.
Οι νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 261 χιλ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 4,7% σε σχέση με πέρυσι και 0,4% μηνιαίως, καταδεικνύοντας ότι η αύξηση των μισθών είναι πιθανό να εξακολουθεί να πιέζει τον πληθωρισμό.

Η Κίνα έτοιμη να χαλαρώσει την αυστηρή πολιτική για την covid - 19 - Tι αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος

Ουσιαστικές αλλαγές στην πολιτική της Κίνας για μηδενική ανοχή έναντι της COVID-19 πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα, δήλωσε πρώην αξιωματούχος της Κίνας σε συνέδριο που διοργάνωσε η επενδυτική τράπεζα Citi την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο Zeng Guang, πρώην επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δήλωσε ότι οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα της Κίνας "συσσωρεύονται", αναφέροντας τα νέα εμβόλια και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην έρευνα για τα αντιιικά φάρμακα.
Ερωτηθείς από τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citi στην Κίνα Yu Xiangrong αν η Κίνα θα ανοίξει μετά την ετήσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου της που παραδοσιακά πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου, είπε ότι πολλές νέες πολιτικές θα εισαχθούν τους επόμενους πέντε με έξι μήνες, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες πληροφορίες βασίστηκε.

Ράλι 4% στο πετρέλαιο

Ράλι 4% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου αφού η ομάδα των G7 ανακοίνωσε ότι θα οριστικοποιήσει την επιβολή του πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού τις επόμενες εβδομάδες.
Το brent, σημείο αναφοράς για τα δύο τρίτα του πετρελαίου παγκοσμίως, διαπραγματευόταν 3,5% υψηλότερα στα 98 δολάρια το βαρέλι.
Το West Texas Intermediate, ο δείκτης που παρακολουθεί το αμερικανικό αργό, σημείωνε άνοδο 4,1% στα 91,81 δολάρια το βαρέλι.
Τις τιμές του μαύρου χρυσού ωθούν υψηλότερα και οι αναφορές ότι η Κίνα ετοιμάζεται να χαλαρώσει την πολιτικής μηδενικής ανοχής στην covid -19.

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές


Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση μίας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις μεγάλων κεντρικών τραπεζών.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 2,51% στις 13.459 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2,03% στις 7.334 μονάδες.   
Στις 6.416 μονάδες με άνοδο 2,77% έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε επίσης άνοδο 2,54% στις 23.282 μονάδες.
europe_klisimo_7.JPG
Ισχυρή πτώση καταγράφεται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου στο -7,5% στα 116 ευρώ.
Ανοδικά  κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent +4,2% στα 98,58 δολ.το βαρέλι και το αμερικανικό αργό +4,8% στα  92,40 δολ. το βαρέλι.

Ράλι έως 7% στο Χονγκ Κονγκ πυροδότησαν οι φήμες για χαλάρωση των μέτρων της Κίνας για την covid -19

Ράλι έως 7% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πυροδότησαν οι φήμες περί χαλάρωσης της μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει η Κίνα έναντι της covid - 19.
Περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια προστέθηκαν στην αξία των κινεζικών μετοχών μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι φήμες και οι ειδήσεις τροφοδότησαν τις ελπίδες για διπλή ανακούφιση, τόσο όσον αφορά την ένταση ΗΠΑ-Κίνας, όσο και τους σκληρούς κανόνες που εφαρμόζει η Κίνα για την πανδημία.
Ο Hang Seng έκλεισε τελικά με άνοδο 5,3% και σημείωσε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων 11 ετών.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 2,4%, με εβδομαδιαία άνοδο 5,3%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο και πλέον ετών.
Το Bloomberg News μετέδωσε ότι οι επιθεωρήσεις των ΗΠΑ για τα έγγραφα ελέγχου σε κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ - πεδίο χρόνιων ρυθμιστικών εντάσεων και κινδύνων - ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, δημιουργώντας ελπίδες ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έμειναν ικανοποιημένοι.
Την ίδια ώρα, οι ανεπιβεβαίωτες φήμερς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί χαλάρωσης των κανονισμών για την COVID -19, οι οποίοι κυκλοφορούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, απέκτησαν νέα δυναμική την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης