Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης για τον Biden οι ενδιάμεσες εκλογές (8/11) - Με 54 έδρες θα ελέγξουν τη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι

Εφιάλτης για τον Biden οι ενδιάμεσες εκλογές (8/11) - Με 54 έδρες θα ελέγξουν τη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι
Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να έχουν μια καλή βραδιά στις 8 Νοεμβρίου στη Γερουσία
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλες πιθανότητες να πάρει τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων) έχει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό τη διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Joe Biden.
Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να έχουν μια καλή βραδιά στις 8 Νοεμβρίου στη Γερουσία, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Το μοντέλο της RealClearPolitics δείχνει ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα κερδίσει τον έλεγχο της Γερουσίας με 54 έδρες, έναντι 46 εδρών των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με το μοντέλο, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να κερδίσουν έδρες στην Αριζόνα, τη Νεβάδα, τη Τζόρτζια, την Πενσυλβάνια και το Νιου Χάμσαϊρ.
Σημειώνεται ότι σήμερα οι Δημοκρατικοί διαθέτουν καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ στη Γερουσία διαθέτουν 51 ψήφους έναντι 50 των Ρεπουμπλικάνων, με τη «βοήθεια» της ψήφου της Kamala Harris που είναι αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κατέχει θεσμικά την ψήφο του Προέδρου της Γερουσίας.

usa_5.JPG

Δυσαρεστημένοι με τον Biden οι Αμερικανοί

Την ίδια ώρα, πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί είναι όλο και πιο δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση προς την οποία οδεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Μία από τις δημοσκοπήσεις της Gallup διαπίστωσε ότι μόλις το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο για την πορεία των ΗΠΑ,  το οποίο είναι το χειρότερο από οποιαδήποτε ενδιάμεση εκλογική αναμέτρηση από τουλάχιστον το 1982.

Ανησυχούν για τον πληθωρισμό

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα δεκαετιών φαίνεται να παραμένει το κορυφαίο ζήτημα για πολλούς ψηφοφόρους.
Δημοσκόπηση από το Quinnipiac που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη διαπίστωσε ότι το 36% των ψηφοφόρων θεωρεί τον πληθωρισμό ως το κορυφαίο ζήτημα, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τη νούμερο 2 επιλογή, την άμβλωση, η οποία συγκέντρωσε 10%.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν στοχοποιήσει την κυβέρνηση Biden και τις πολιτικές των Δημοκρατικών ως κύρια αιτία του πληθωρισμού που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα δεκαετιών.
Υποστηρίζουν επίσης ότι οι πολιτικές γύρω από τις γεωτρήσεις πετρελαίου και τα lockdown για την covdi -19 έχουν βλάψει την αμερικανική οικονομία και ότι φταίνε οι Δημοκρατικοί.
Στην εν λόγω δημοσκόπηση, μόλις το 34% δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πρόεδρος Joe Biden χειρίζεται καλά την οικονομία, ενώ το 61% δήλωσε ότι δεν το κάνει.
Ο Biden και τα μέλη του κόμματός του έχουν επικεντρωθεί στις αμβλώσεις μετά την ιστορική ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς και τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Donald Trump ότι είναι εξτρεμιστές που θα υπονομεύσουν τους αμερικανικούς θεσμούς.
Το βράδυ της Τετάρτης, ο Biden συνέχισε αυτή την προεκλογική τακτική και προσπάθησε να συνδέσει την επίθεση με στόχο τον Paul Pelosi με τους ισχυρισμούς ότι οι εκλογές του 2020 έχουν κλαπεί, όπως σχολιάζει το Epoch Times.
Ο ύποπτος για το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, ο David DePape, ήταν γνωστό ότι εμπλέκεται σε ακροαριστερούς κύκλους και φέρεται να είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
"Υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα που συγχωρούν την πολιτική βία ή απλώς σιωπούν", δήλωσε ο Biden, επιτιθέμενος εκ νέου σε υποψηφίους που αμφισβήτησαν την κυρίαρχη αφήγηση γύρω από τις εκλογές του 2020.
"Μέσα μας ξέρουμε ότι η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά ξέρουμε επίσης και αυτό: Είναι στο χέρι μας να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία μας".
Αργότερα στην ομιλία του, ο Biden υποστήριξε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την καταμέτρηση των επιστολικών ψηφοδελτίων και των πρόωρων, προσωπικών ψηφοδελτίων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της επόμενης εβδομάδας. "Είναι σημαντικό οι πολίτες να κάνουν υπομονή", δήλωσε ο Biden.
Η βασική κριτική για τις προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν το πόσος χρόνος χρειάστηκε για την καταμέτρηση των ψήφων.
Στη Βραζιλία, μια χώρα που διεξήγαγε προεδρικές εκλογές το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα τελικά αποτελέσματα παραδόθηκαν την ίδια ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης