Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τους πυραύλους και αερομαχίες; - Σήκωσε μαχητικά η Ν. Κορέα αφού εντόπισε 180 αεροσκάφη της Β. Κορέας

Μετά τους πυραύλους και αερομαχίες; - Σήκωσε μαχητικά η Ν. Κορέα αφού εντόπισε 180 αεροσκάφη της Β. Κορέας
Παραμένει για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο η ένταση στην κορεατική χερσόνησο
Σχετικά Άρθρα

Μετά την πρόσφατη ανταλλαγή πυραυλικών εκτοξεύσεων αλλά και πυρών πυροβολικού στην κορεατική χερσόνησο, Βόρεια και Νότια Κορέα «σήκωσαν» μαχητικά αεροσκάφη, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να μεταδίδεται κάποιου είδους εμπλοκή τους ή αερομαχίες.
Συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότια Κορέας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να απογειωθούν εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη της, καθώς τα ραντάρ εντόπισαν κάπου 180 στρατιωτικά αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας κοντά στα σύνορα.
Όπως έγινε γνωστό, τα αεροσκάφη κινήθηκαν σε μια απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης και παρέμειναν στον αέρα για περίπου 4 ώρες.

Κανονικά η στρατιωτική άσκηση Vigilant Storm

Άμεσα η Νότια Κορέα έδωσε εντολή και απογειώθηκαν 80 μαχητικά, ανάμεσα τους stealth F-35A, τη στιγμή πάντως που συνεχιζόταν κανονικά η στρατιωτική άσκηση Vigilant Storm με τις ΗΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.
Σημειώνεται πως σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 240 μαχητικά.
Τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν καταγραφεί αντίστοιχες κινήσεις από βορειοκορεατικά μαχητικά με αποτέλεσμα και πάλι η Σεούλ να δώσει εντολή στην αεροπορία της να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Πυρά πυροβολικού και πύραυλοι

Τα τελευταία 24ωρα κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Πριν την ανάπτυξη των μαχητικών, η Β. Κορέα είχε προχωρήσει ομοβροντία πυροβολικού προς τη ζώνη ασφαλείας ενώ χθες Πέμπτη 3/11 προχώρησε και στην εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου που σήμανε συναγερμό στη βόρεια και κεντρική Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης