Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ΕΕ σχεδιάζει να ανοικοδομήσει τη Ουκρανία με τα κατασχεμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Bloomberg: Η ΕΕ σχεδιάζει να ανοικοδομήσει τη Ουκρανία με τα κατασχεμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τη δυνατότητα χρήσης παγωμένων δισεκατομμυρίων ευρώ από τα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας της Ρωσίας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, γράφει το Bloomberg , επικαλούμενο πηγές.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τη δυνατότητα χρήσης παγωμένων δισεκατομμυρίων ευρώ από τα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Το άρθρο σημειώνει ότι η συζήτηση αυτού του θέματος βρίσκεται τώρα σε πρώιμο στάδιο.
Οι νομικοί εμπειρογνώμονες έλαβαν οδηγίες να διερευνήσουν πιθανούς τρόπους υλοποίησης αυτής της ιδέας, δήλωσε η πηγή του πρακτορείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ΗΠΑ έθεσαν το θέμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων , αλλά δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το εάν ο Biden θα λάβει παρόμοια μέτρα για τα ρωσικά αποθεματικά που διατηρούνται σε δολάρια.

Πακέτο προτάσεων

Στις 25 Μαΐου, η Commission παρουσίασε ένα πακέτο προτάσεων για πιθανή κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για ένταξη των παραβιάσεων των κυρώσεων στον κατάλογο των ποινικών αδικημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως δήλωσε αργότερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης η σχετική οδηγία θα εκδοθεί τον Οκτώβριο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές συγκεκριμένες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα έγκρισης του εγγράφου.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, μετά την έναρξη ισχύος της οδηγίας, οι προσπάθειες παράκαμψης των κυρώσεων θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των ποινικών αδικημάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό ανοίγει το δρόμο για τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας.
Οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη θεσπίσει οκτώ πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Δύση και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι να επιδεινώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης