Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διάταγμα Putin προβλέπει εφάπαξ αμοιβή 195.000 ρούβλια για τους συμβασιούχους στρατιώτες

Ρωσία: Διάταγμα Putin προβλέπει εφάπαξ αμοιβή 195.000 ρούβλια για τους συμβασιούχους στρατιώτες
Στις 28 Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ενημέρωσε τον Putin για την ολοκλήρωση του σχεδίου στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης που ανακοινώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα για εφάπαξ πληρωμή ύψους 195.000 ρουβλίων για στρατιωτικούς που υπηρετούν με σύμβαση στις ρωσικές  ένοπλες δυνάμεις.
Το εν λόγω διάταγμα δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη της Ρωσίας, αναφέρει το Ria Novosti.
«Διάταγμα για πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που καλούνται για στρατιωτική θητεία με επιστράτευση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και στρατιωτικό προσωπικό που υπηρέτησε στο στρατό με στρατολόγηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και άλλοι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που συνήψαν σύμβαση κατά την περίοδο ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για στρατιωτική θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για περίοδο ενός έτους ή περισσότερο, θα πληρωθούν εφάπαξ σε μετρητά ύψους 195.000 ρουβλίων», αναφέρει το διάταγμα.
Παράλληλα, όπως τονίζεται στο διάταγμα, οι διατάξεις του ισχύουν για έννομες σχέσεις που έχουν προκύψει από τις 21 Σεπτεμβρίου φέτος.

Που δεν οφείλεται η αμοιβή

Διευκρινίζεται ότι η πληρωμή δεν οφείλεται σε στρατιωτικό προσωπικό μεταξύ των φοιτητών στρατιωτικών επαγγελματικών εκπαιδευτικών οργανισμών, στρατιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Άμυνας.
Στις 28 Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ενημέρωσε τον Putin για την ολοκλήρωση του σχεδίου στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης που ανακοινώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός επισήμανε ότι οι προβλεπόμενες 300.000 πολίτες είχαν στρατολογηθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας έλυσε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν στο αρχικό στάδιο.
Στους επιστρατευμένους «παρέχονται τα προβλεπόμενα είδη επιδομάτων, στολές, εξοπλισμός, τρόφιμα σύμφωνα με τα πρότυπα των συμβασιούχων στρατιώτες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης