Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βερολίνο διαψεύδει Erdogan – Δεν αλλάζει στάση απέναντι στη Ρωσία ο Scholz

Το Βερολίνο διαψεύδει Erdogan – Δεν αλλάζει στάση απέναντι στη Ρωσία ο Scholz
Βερολίνο διαψεύδει Erdogan

Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς του Recep Tayyip Erdogan ότι ο καγκελάριος Olaf Scholz, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, άλλαξε τη θέση του έναντι της Ρωσίας και τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης κοινής βάσης διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο καγκελάριος επανέλαβε τη θέση του, ότι εναπόκειται στον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει αυτό τον βίαιο πόλεμο, να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο», ανέφερε εκπρόσωπος του Βερολίνου, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ATV, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον καγκελάριο είχε δηλώσει ότι ο Olaf Scholz άλλαξε στάση έναντι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι πρέπει πια να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο καγκελάριος ωστόσο έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι «δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πάνω από το κεφάλι των Ουκρανών», ενώ δηλώνει παγίως ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης