Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια παγκόσμια κρίση ξετυλίγεται μπροστά μας – Γιατί ο κόσμος έχει αποσταθεροποιηθεί τόσο επικίνδυνα

Μια παγκόσμια κρίση ξετυλίγεται μπροστά μας – Γιατί ο κόσμος έχει αποσταθεροποιηθεί τόσο επικίνδυνα
Παρατηρείται μία έντονα επικίνδυνη αποσταθεροποίηση στον πλανήτη που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες
Σχετικά Άρθρα

Τα μέτωπα είναι πολλά και δεν είναι μόνο η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επικίνδυνη είναι η κατάσταση, που διαμορφώνεται εκ νέου στα Βαλκάνια, η κρίση σοβεί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική κυρίως ενώ το θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη στον Ειρηνικό με την αντιπαράθεση Κίνας – ΗΠΑ.
Που οφείλεται όμως αυτή η παγκόσμια διαταραχή.
Το πάθος της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να κυριαρχήσει στον κόσμο πυροδότησε την εκτυλισσόμενη παγκόσμια κρίση, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolay Patrushev , μιλώντας σε συνεδρίαση των αρχηγών των συμβουλίων ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Πάθος για ηγεμονία

«Μια παγκόσμια κρίση ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Η αιτία της είναι η επιθυμία της Δύσης να επιβάλει την κυριαρχία της στον κόσμο, αγνοώντας εντελώς όχι μόνο τα εθνικά συμφέροντα, τις ιδιαιτερότητες και τις παραδόσεις άλλων χωρών, αλλά και τις αντικειμενικές τάσεις στη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου και την παύση της δυτικής ηγεμονίας» τόνισε.
Ο Patrushev σημείωσε ότι οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους έχουν ξεκινήσει μια πορεία υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου και της αρχιτεκτονικής της στρατηγικής σταθερότητας, ενώ καταστρέφουν τους θεσμούς της πολυμερούς συνεργασίας. Τέτοιες ενέργειες, όπως τόνισε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, γίνονται από τη Δύση εδώ και πολύ καιρό και σκόπιμα.
Συνοδεύονται από μια σκληροπυρηνική πολιτική κυρώσεων κατά των χωρών που η Δύση θεωρεί απαράδεκτες και στρατιωτικές συσσωρεύσεις, εκτός από την ενίσχυση της στρατιωτικής τους δύναμης και τη χρήση στρατιωτικής δύναμης.

Αιματηρές περιπέτειες 

Ο Patrushev ανέφερε ότι «η απερίσκεπτη πολιτική της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των συμμάχων τους είχε ως αποτέλεσμα τις αιματηρές περιπέτειες στα Βαλκάνια, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία, που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».
«Η Δύση απέρριψε τις προτάσεις μας για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων νομικά δεσμευτικών εγγυήσεων ασφαλείας.
Αντί να αναζητούν αμοιβαία αποδεκτούς τρόπους διαλόγου, κάνουν προσπάθειες να απομονώσουν τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή επιβάλλοντας παράνομες κυρώσεις», δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης