Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήταν απόλυτη ιστορική αναγκαιότητα – Γιατί ο Putin δεν είχε άλλη επιλογή από τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Ήταν απόλυτη ιστορική αναγκαιότητα – Γιατί ο Putin δεν είχε άλλη επιλογή από τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Η εισβολή στην Ουκρανία δεν ήταν μία εύκολη απόφαση αλλά αποτέλεσε αναγκαία ιστορική επιλογή
Σχετικά Άρθρα

Η απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν ήταν εύκολη, αλλά κατέστη απαραίτητη και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν είχε άλλη επιλογή, δεδομένων των συνθηκών, δήλωσε την Πέμπτη (3/11/2022) ο Magomedsalam Magomedov, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής προεδρικής διοίκησης.
«Η ανοιχτή υποστήριξη και προώθηση της νεοναζιστικής ιδεολογίας, η ταχεία στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, οι συνεχείς προκλήσεις για προσάρτηση ρωσικών εδαφών, μια αυξανόμενη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και σταθερότητα δεν άφησαν στον πρόεδρο της χώρας μας Vladimir Putin άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει το ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε ο Magomedov μιλώντας στο 3ο πανρωσικό φόρουμ «Λαοί της Ρωσίας».
«Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά αποτέλεσε εξαιρετικά αναγκαία επιλογή, πρώτα απ' όλα για χάρη του μέλλοντος της χώρας μας, των παιδιών και των εγγονιών μας», συνέχισε.
Ο Magomedov είπε ότι «αυτή η απόφαση υποστηρίζεται από την επικρατούσα πλειοψηφία του ρωσικού λαού».

Εξελίξεις στην Ουκρανία

Η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής στο Donbass κλιμακώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk (DPR και LPR) ανέφεραν τους πιο μαζικούς βομβαρδισμούς από τον ουκρανικό στρατό τότε, οι οποίοι κατέστρεψαν τις μη στρατιωτικές υποδομές και προκάλεσαν απώλειες αμάχων.
Στις 21 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει την κυριαρχία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Lugansk. Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας με τους ηγέτες της.
Η Μόσχα αναγνώρισε τις δημοκρατίες του Donetsk σύμφωνα με τα συντάγματα του DPR και του LPR εντός των ορίων των περιφερειών Donetsk και Lugansk από τις αρχές του 2014.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Donbass για βοήθεια, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Οι δύο δημοκρατίες με τη συνδρομή του ρωσικού στρατού ξεκίνησαν μια επιχείρηση για την απελευθέρωση των εδαφών τους υπό τον έλεγχο του Κιέβου.
Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου, η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και η Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk καθώς και οι περιφέρειες Kherson, Zaporizhia και διεξήγαγαν δημοψήφισμα όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε να ενταχθεί στη Ρωσία.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Putin και οι επικεφαλής των προσαρτημένων περιοχών υπέγραψαν συνθήκες για την προσχώρησή τους στη Ρωσία.
Αργότερα, η Κρατική Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (η κάτω και η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) ενέκριναν νομοθεσία για την επικύρωση αυτών των συνθηκών, καθώς και ομοσπονδιακούς συνταγματικούς νόμους για την προσχώρηση στη Ρωσία.

Το αιματηρό παρελθόν

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία δεν σεβάστηκε τις συμφωνίες του Μινσκ του 2014 για τις ημιαυτόνομες περιοχές του Donbass, του Donetsk και του Luhansk.
Μάλιστα ο Zelensky είχε δώσει εντολές σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως τους Azov να εξαπολύουν επιθέσεις μαζί με τον τακτικό στρατό.
Είχαν σκοτωθεί 14.500 ρωσώφωνοι μεταξύ 2014 και έως τον Φεβρουάριο του 2022 πριν ξεκινήσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επίσης ο Ουκρανικός στρατός προετοιμαζόταν να καταλάβει πλήρως το Donbass όλα αυτά οδήγησαν στην εισβολή των ρώσων στην Ουκρανία.
Εν συνεχεία ξεκίνησε ένα πόλεμος… όπου έλαβε πολύπλευρες διαστάσεις…
Και ενώ οι ουκρανοί αγωνίζονται για τα εδάφη τους… η παρουσία του ΝΑΤΟ, των απαράδεκτων βρετανών και των ανιστόρητων αμερικανών επιδείνωσε την κατάσταση…
Οι κινήσεις των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας να προβαίνουν σε τρομοκρατικά χτυπήματα στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 αλλά και στην Κριμαία, στην γέφυρα του Κερτς αλλά και στο χτύπημα με drones στον Στόλο της Ρωσίας στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας δείχνουν… ότι η Βρετανία παίζει βρώμικα παρασύροντας την Ουκρανία σε ένα πόλεμο ψευδαισθήσεων…
Η Ρωσία δεν θα νικηθεί, και τα εδάφη που έχει καταλάβει σχεδόν το 22,5% των εδαφών της Ουκρανίας, Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson δεν θα επιστραφούν στην Ουκρανία.
Επίσης 14.000.000 Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους
Επίσης το 44% των υποδομών ενέργειας της Ουκρανίας έχει καταστραφεί… δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για το πώς οι άνθρωποι θα δώσουν μάχη με το κρύο στον χειμώνα που έρχεται…
Έναντι αυτών…. το ΝΑΤΟ άδραξε την ευκαιρία να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη… προκαλώντας ακόμη περισσότερο την Ρωσία.
Έως σήμερα 38.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη ενώ 8.000 με 9.000 μισθοφόροι βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και υποστηρίζουν τον Ουκρανικό στρατό…
Το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε μέρος του προβλήματος και… πολιτικοί πολεμοχαρείς όπως τους αποκαλούμε στην Ελλάδα, όπως ο Erdogan αποδεικνύεται μέρος της λύσης…
Η συμμετοχή της Ρωσίας εκ νέου στην συμφωνία των σιτηρών είναι επιτυχία του Erdogan του τούρκου Προέδρου…
Αλλάζουν οι πολιτικοί… βλέπουν και θέλουν διάλογο Ρωσίας – Ουκρανίας…

Η Γερμανία θέλει διάλογο

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz άλλαξε τη θέση του και τάσσεται πλέον υπέρ της εξεύρεσης κοινής λύσης με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, την άποψη αυτή εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan.
«Η διπλωματία των ηγετών είναι κρίσιμη για την επίλυση προβλημάτων.
Ακόμη και ο γερμανός καγκελάριος κράτησε μια εντελώς διαφορετική στάση εναντίον του Putin πριν από ένα μήνα και τώρα άλλαξε τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, υποστηρίζοντας την αναζήτηση μιας κοινής γλώσσας» .

Υπέρ του διαλόγου και η Ιταλία


Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να επιδιωχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Putin και Zelensky
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας.
«Ο στόχος πρέπει να είναι μια συμφωνία, μια συνάντηση μεταξύ Putin και Zelensky, ώστε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»…
Και η Ιταλία τάσσεται υπέρ του διαλόγου Ρωσίας και Ουκρανίας ώστε να επιλυθεί η Ουκρανική κρίση…
Οι ΗΠΑ πρέπει να φέρουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να φέρουν την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Ο Kupchan, πρώην ανώτερος διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου (NSC), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν σε άρθρο του τόνισε τα εξής:
«Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden «έκανε τη σωστή επιλογή χαρακτηρίζοντας τη στήριξη για την Ουκρανία στρατηγική προτεραιότητα, αλλά όχι ζωτικό συμφέρον» και «χωρίς να εισέλθει άμεσα σε σύγκρουση».
Ωστόσο, «η διατήρηση της συμμετοχής των ΗΠΑ σε επίπεδο που είναι προς το συμφέρον τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση», παραδέχεται ο Kupchan.
Σημειώνει ότι «για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ουκρανίας», πιστεύει ο Kupchan.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης