Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING Groep: Επαναγορά μετοχών 1,5 δισ. ευρώ, μετά την πτώση στα προ φόρων κέρδη γ' τριμήνου 2022

ING Groep: Επαναγορά μετοχών 1,5 δισ. ευρώ, μετά την πτώση στα προ φόρων κέρδη γ' τριμήνου 2022
Kέρδη προ φόρων ύψους 1,38 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το γ΄τρίμηνο 2022 η ING Groep
Σχετικά Άρθρα
Kέρδη προ φόρων ύψους 1,38 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το γ΄τρίμηνο 2022 η ING Groep, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, λόγω έκτακτων επιβαρύνσεων, και προέβη επίσης σε νέα επαναγορά μετοχών αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η ING δήλωσε ότι τόσο το κόστος όσο και οι πελάτες της επηρεάστηκαν από τον υψηλό πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος, σύμφωνα με το Reuters.
Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη προ φόρων ύψους 1,50 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, έναντι 1,92 δισ. ευρώ που είχαν καταγραφεί πέρυσι.
Το ποσό περιλάμβανε έκτακτες δαπάνες ύψους 631 εκατ. ευρώ λόγω προσαρμογής λογιστικής αντιστάθμισης κινδύνου και μια εφάπαξ επιβάρυνση εν μέσω της κυβερνητικής επιβολής παύσης πληρωμών υποθηκών στην Πολωνία.

Επωφελήθηκε από τα υψηλά επιτόκια

Ωστόσο, όπως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, η ING επωφελήθηκε επίσης από τα υψηλότερα επιτόκια.
Ο διευθύνων σύμβουλος Steven van Rijswijk δήλωσε ότι η εταιρεία σημείωσε "σταθερές επιδόσεις, ιδίως υπό το φως του δύσκολου οικονομικού και γεωπολιτικού περιβάλλοντος".
Οι προβλέψεις για επισφάλειες αυξήθηκαν σε 403 εκατ. ευρώ την περίοδο που αναφέρθηκε, από 39 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, αλλά σύμφωνα με τον "μέσο όρο του κύκλου", δήλωσε η ING.
Μεταξύ άλλων βασικών τραπεζικών μεγεθών, το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο μειώθηκε στο 1,28% από 1,38%.
Χωρίς τις έκτακτες επιβαρύνσεις, τα περιθώρια θα είχαν βελτιωθεί στο 1,42%, δήλωσε ο Van Rijswijk.
Ο δείκτης CET1 της εταιρείας, το βασικό μέτρο φερεγγυότητας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ήταν στο 14,7%, γεγονός που, σύμφωνα με την ING, κατέστησε δυνατή την επιπλέον επαναγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης