Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazaks (ΕΚΤ): Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν πολύ περισσότερο, παρά τον κίνδυνο για ύφεση

Kazaks (ΕΚΤ): Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν πολύ περισσότερο, παρά τον κίνδυνο για ύφεση
O Λετονός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ δήλωσε πως τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται σημαντικά
Σχετικά Άρθρα
Υπέρ των αυξήσεων επιτοκίων παρά τον κίνδυνο για ύφεση τάχθηκε ο Λετονός κεντρικός τραπεζίτης, Martins Kazaks, προκειμένου ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στον στόχο του 2%.
Τα επιτόκια της ΕΚΤ πρέπει να αυξηθούν πολύ περισσότερο τόνισε και εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ώστε οι αυξήσεις να σταματήσουν με το νέο έτος. Κι αυτό παρ' όλο που η ύφεση στην ευρωζώνη είναι, πλέον, το βασικό σενάριο.
«Είναι σαφές ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα ώστε ο πληθωρισμός να υποχωρήσει στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα» δήλωσε ο Kazaks. «Κατά την άποψη μου, δεν υπάρχει ανάγκη να σταματήσουμε με την αλλαγή του έτους» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 10,7% τον Οκτώβριο του 2022, από 9,9% τον Σεπτέμβριο.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Οκτώβριο με 41,9%, έναντι 40,7% τον Σεπτέμβριο. Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (13,1%, έναντι 11,8% τον Σεπτέμβριο), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (6,0%, έναντι 5,5% τον Σεπτέμβριο) και υπηρεσίες (4,4% έναντι 4,3% τον Σεπτέμβριο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης