Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικές απολύσεις ετοιμάζει στο Twitter ο Elon Musk - Καταργούνται 3.700 θέσεις εργασίας

Μαζικές απολύσεις ετοιμάζει στο Twitter ο Elon Musk - Καταργούνται 3.700 θέσεις εργασίας
Ο Musk σκοπεύει να ανατρέψει την υφιστάμενη πολιτική της εταιρείας για εξ αποστάσεων εργασία
Μέσα σε δύο ημέρες ο Elon Musk θα κάνει τελικά αυτό που έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι θα κάνει: θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στην εταιρεία που μόλις απέκτησε.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα καταργήσει 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter, περίπου το μισό του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας - σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά του ύψους 44 δισ. δολαρίων.
Ο Musk θα ενημερώσει τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.
Την ίδια ώρα, ο Musk σκοπεύει να ανατρέψει την υφιστάμενη πολιτική της εταιρείας για εξ αποστάσεων εργασία, ζητώντας από τους λίγους υπαλλήλους που θα απομείνουν να παρουσιαστούν στα γραφεία.

Τα σενάρια για το Twitter

Ο Musk και μια ομάδα συμβούλων έχουν ζυγίσει μια σειρά από σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στο Twitter, δήλωσαν πηγές του Bloomberg, προσθέτοντας ότι οι όροι της μείωσης του προσωπικού μπορεί ακόμη να αλλάξουν.
Σε ένα σενάριο που εξετάζεται, στους απολυμένους εργαζόμενους θα προσφερθεί αποζημίωση 60 ημερών.
Σίγουρα, η μαζική έξοδος δεν θα αποτελέσει έκπληξη.
Οι εργαζόμενοι του Twitter προετοιμάζονται για απολύσεις από τότε που ο Musk ανέλαβε την εταιρεία και απέλυσε την κορυφαία εκτελεστική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του CEO, Parag Agrawal.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περικόπηκαν μερικοί υπάλληλοι σε θέσεις διευθυντών και αντιπροέδρων, ενώ από άλλους ζητήθηκε να καταρτίσουν λίστες με τους υπαλλήλους των ομάδων τους που μπορούν να περικοπούν, ανέφερε το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης