Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στα 14 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες - Ο μεγαλύτερος εκτοπισμός εδώ και δεκαετίες

ΟΗΕ: Στα 14 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες - Ο μεγαλύτερος εκτοπισμός εδώ και δεκαετίες
Οι Ουκρανοί οδεύουν να αντιμετωπίσουν έναν από τους πιο σκληρούς χειμώνες αναφέρει ο ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα

Στα 14 εκατομμύρια ανέρχονται οι Ουκρανοί που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους (είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό) λόγω του πολέμου που μαίνεται στο ουκρανικό έδαφος από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τον Filippo Grandi, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), πρόκειται για τον ταχύτερο και μεγαλύτερο εκτοπισμό αμάχων σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και δεκαετίες.
Μάλιστα ο Grandi εξέφρασε τις ανησυχίες του και για όσους Ουκρανούς παραμένουν στην χώρα, προειδοποιώντας πως αυτοί θα «αντιμετωπίσουν έναν από τους πιο σκληρούς χειμώνες στον κόσμο με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».
«Πρέπει να τερματιστεί αυτός ο παράλογος πόλεμος.
Η καταστροφή εξαιτίας των πληγμάτων σε πολιτικές υποδομές, που εκτυλίσσεται την ώρα που μιλάμε, κάνει γρήγορα την αντίδραση των ανθρωπιστικών οργανώσεων να μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών» υποστήριξε ο Grandi.
Είναι χαρακτηριστικό πως εξαιτίας των ζημιών στις ενεργειακές υποδομές, η ουκρανική κυβέρνηση παρότρυνε πρόσφατα τους πρόσφυγες να μην επιστρέψουν στη χώρα πριν από την άνοιξη του 2023.
Σύμφωνα με την UNHCR, πάνω από 7 εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας ζήτησαν προστασία στο εξωτερικό, εκ των οποίων σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στην Πολωνία και πάνω από 1 εκατ. στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης