Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση και στον Ειρηνικό - Οι ΗΠΑ στέλνουν τα πυρηνικά βομβαρδιστικά B -52 στην Αυστραλία, σαφές μήνυμα στην Κίνα

Επικίνδυνη κλιμάκωση και στον Ειρηνικό - Οι ΗΠΑ στέλνουν τα πυρηνικά βομβαρδιστικά B -52 στην Αυστραλία,  σαφές μήνυμα στην Κίνα
Οι ειδικοί έχουν ήδη χαρακτηρίσει την κίνηση αυτή «σήμα προς το Πεκίνο»
Σχετικά Άρθρα

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή του Ειρηνικού, καθώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H στην Αυστραλία σε μια κίνηση που στοχεύει ξεκάθαρα την Κίνα.
Η αεροπορική βάση Tindal της Βασιλικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (RAAF) στο βόρειο τμήμα της χώρας άρχισε να αναβαθμίζεται προκειμένου να φιλοξενήσει μια μόνιμη παρουσία στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ.
Οι ειδικοί έχουν ήδη χαρακτηρίσει την κίνηση αυτή «σήμα προς το Πεκίνο», ανέφερε η Australian Broadcasting.
Τα βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα είναι ένα από τα όπλα της αμερικανικής πυρηνικής τριάδας και συνήθως αναπτύσσονται για αποστολές «στρατηγικής αποτροπής», συνήθως κατά της Ρωσίας, αφού η Μόσχα είναι η μόνη άλλη χώρα που χρησιμοποιεί στρατηγικά πυρηνικά βομβαρδιστικά.

Επικίνδυνη κλιμάκωση 

«Η ύπαρξη βομβαρδιστικών που θα μπορούσαν πιθανώς να επιτεθούν στην ηπειρωτική Κίνα θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντική για να στείλει ένα μήνυμα στo Πεκίνο ότι οποιαδήποτε από τις ενέργειές του πάνω στην Ταϊβάν θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί περαιτέρω», δήλωσε στο ABC η Becca Wasser του Κέντρου για τη Νέα Αμερικανική Ασφάλεια.
«Η ικανότητα ανάπτυξης βομβαρδιστικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αυστραλία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους αντιπάλους σχετικά με την ικανότητά μας να προβάλλουμε θανατηφόρα αεροπορική ισχύ», ανέφερε.
«Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση. Καθιστά την Αυστραλία ακόμη μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας απειλής για τα πυρηνικά όπλα για την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας – και αυξάνοντας τις στρατιωτικές εντάσεις αποσταθεροποιεί περαιτέρω την περιοχή μας», δήλωσε ο γερουσιαστής των Πρασίνων David Shoebridge.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το B-52H «θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους Κινέζους ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν έναν πόλεμο με την Κίνα». Αυτό δήλωσε ο Richard Tanter, ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Nautilus και ακτιβιστής κατά των πυρηνικών.
Η κίνηση βεβαίως παρακολουθείται στενά από τον κινεζικό στρατό, καθώς η ανάπτυξη τέτοιων στρατηγικών μέσων από οποιαδήποτε εχθρική δύναμη θεωρείται σίγουρα ως ένας σημαντικός αποσταθεροποιητικός παράγοντας και θα καταστήσει την αεροπορική βάση στόχο υψηλής προτεραιότητας για εξουδετέρωση σε περίπτωση πολέμου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης