Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κατασκευάστρια τσιπ Qualcomm μειώνει τις προβλέψεις της για έσοδα και κέρδη - Πτώση 7% για τη μετοχή

Η κατασκευάστρια τσιπ Qualcomm μειώνει τις προβλέψεις της για έσοδα και κέρδη - Πτώση 7% για τη μετοχή
Η Qualcomm αναμένει διψήφια ποσοστιαία μείωση στις πωλήσεις smartphones φέτος
Σχετικά Άρθρα
Η Qualcomm Inc, κατασκευάστρια τσιπ, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο  υψηλά κέρδη και έσοδα, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.
Συγκεκριιμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη  3,13 δολάρια ανά μετοχή προσαρμοσμένα, έναντι 3,13 δολαρίων ανά μετοχή όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο έφτασαν τα 11,39 δισεκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένα, έναντι 11,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Τα συνολικά έσοδα της αυξήθηκαν 22% ένταντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Ωστόσο για το επόμενο τρίμηνο η εταιρεία δήλωσε ότι εκτιμά πως θα έχει έσοδα 2 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές της Wall Street, λόγω της ισχυρής πτώσης στις πωλήσεις smartphone και η μετοχή της βυθίστηκε κατά 7% στις συναλλαγές μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσης ότι και τα κέρδη θα είναι λιγότερα από τα αναμενόμενα.
Η εκτόξευση του πληθωρισμού σε υψηλά 40 ετών, ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα lockdown για τον covid 19 στην Κίνα και οι φόβοι για οικονομική επιβράδυνση έχουν περιορίσει τη ζήτηση για προσωπικά ηλεκτρονικά είδη, με τους καταναλωτές να βάζουν φρένο στις δαπάνες για τα είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης όπως τα κινητά τηλέφωνα.
Η πτώση της ζήτησης οδήγησε με τη σειρά της στις αποστολές smartphone το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Counterpoint Research.
Η Qualcomm αναμένει διψήφια ποσοστιαία μείωση στις πωλήσεις smartphones φέτος.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις ακουστικών τηλεφώνων της Qualcomm, που αντιπρσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων, αυξήθηκαν κατά 40% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τσιπ που επιτρέπουν συνδέσεις WiFi και Bluetooth μειώθηκαν κατά 20%.
Η εταιρεία προέβλεψε έσοδα για το τρέχον τρίμηνο της τάξης των 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 12,02 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Τέλος, αναμένει ότι θα έχει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 2,25 και 2,45 δολαρίων, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 3,42 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης