Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογικός θρίαμβος Netanyahu στο Ισραήλ: Με 65 έδρες ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός

Εκλογικός θρίαμβος Netanyahu στο Ισραήλ: Με 65 έδρες ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Netanyahu θα αποτελείται από 65 έδρες ενώ το μπλοκ του Lapid από 50

Ο ηγέτης του Likud Benjamin Netanyahu θα είναι με σχεδόν βεβαιότητα ο επόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ μετά την καταμέτρηση του 90% περίπου των ψήφων των εκλογών της 2ας Νοεμβρίου 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Netanyahu θα αποτελείται από 65 έδρες ενώ το μπλοκ του Lapid από 50 και οι Hadash-Ta'al από πέντε.
Τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 90% των ψήφων είναι: Likud 32, Yesh Atid 24, Religious Sionism Party (RZP) 14, National Unity 12, Shas 11, United Torah Judaism (UTJ) οκτώ, Yisrael Beytenu πέντε, Ra'am πέντε, οι Hadash -Ταάλ πέντε και οι Εργατικοί τέσσερις.
Στα αξιοσημειώτα της βραδιάς η επίδοση της παράταξης «Θρησκευτικός Σιωνισμός» η οποία οδεύει να διπλασιάσει την ισχύ της, εκλέγοντας 14 βουλευτές.
Το αριστερό κόμμα Meretz απέχει προς το παρόν από το ελάχιστο ποσοστό του 3,25% που απαιτείται για να κερδίσει την εκπροσώπηση στην Κνεσέτ, με 3,2%.
Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Arab Balad πλησιάζει επίσης στο όριο με 3,04% των συνολικών ψήφων.
Το ισλαμιστικό κόμμα Ra'am, το οποίο προβλέπεται να κερδίσει τέσσερις έδρες σύμφωνα με τα exit polls, βρίσκεται αυτή τη στιγμή πολύ πάνω από το εκλογικό όριο με 4,33%, σύμφωνα με την τρέχουσα καταμέτρηση, όπως και το Hadash-Ta'al με 3,91%


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης