Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι απέκρουσαν τις επιθέσεις στην Kherson με λουτρό αίματος για τους Ουκρανούς – Βομβαρδίστηκε και πάλι η Zaporozhye

Οι Ρώσοι απέκρουσαν τις επιθέσεις στην Kherson με λουτρό αίματος για τους Ουκρανούς –  Βομβαρδίστηκε και πάλι η Zaporozhye
Απέτυχαν οι ουκρανικές επιθέσεις στην Kherson - Παίζει με τη φωτιά το Κίεβο στον Zaporozhye
Σχετικά Άρθρα

(upd) Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε, πως απώθησε τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Kherson ενώ στο στόχαστρο του Κιέβου βρέθηκε για άλλη μία φορά ο πυρηνικός σταθμός του Zaporozhye.
Την ίδια ώρα η Μόσχα καταγγέλλει, για προβοκάτσια το Κίεβο στην περιοχή του Donetsk με πυρά μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
«Στην κατεύθυνση Nikolaev-Kryvyi Rih, τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν προσπάθειες διείσδυσης των Ουκρανών προς τις κατευθύνσεις των οικισμών Ishchenko, Bruskinskoe, Sukhanovo και Pyatikhatki στην περιοχή Kherson», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov την Τετάρτη (2/11/2022) .
«Ως αποτέλεσμα της ζημιάς από τα πυρά και των αποφασιστικών ενεργειών των ρωσικών μονάδων, ο εχθρός οδηγήθηκε πίσω στις αρχικές του θέσεις», είπε ο Konashenkov.

Σκοτώθηκαν 150 Ουκρανοί

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοτώθηκαν 150 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης, εννέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και επτά οχήματα.
«Ο ουκρανικός σταθμός ραντάρ για την καθοδήγηση και τον προσδιορισμό του στόχου του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 καταστράφηκε επίσης», δήλωσε ο Konashenkov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην κατεύθυνση Kupyansk, «ο εχθρός, με τη βοήθεια δύο ταγμάτων, ενισχυμένων από ξένους μισθοφόρους, επιχείρησε να επιτεθεί προς την κατεύθυνση των οικισμών Yagodnoe, Nikolaevka, Orlyanka της περιοχής Kharkov και Kuzemovka του Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk».
Σύμφωνα με τον Konashenkov, στην κατεύθυνση Krasno-Limansky, τα ρωσικά στρατεύματα  οδήγησαν τον ουκρανικό στρατό σε ήττα  με πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και με τη συνδρομή της αεροπορίας.
«Οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτεθούν προς τους οικισμούς Makiivka, Ploshchanka και Chervonopopovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk ναυάγησαν.
Ως αποτέλεσμα της ήττας, περίπου 250 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Δύο άρματα μάχης, δύο πεζικό μαχητικά οχήματα, πέντε νταλίκες και δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν», είπε.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τον Zaporozhye

Εν τω μεταξύ ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε για άλλη μια φορά την περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye (ZNPP).
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτόξευσε εννέα οβίδες στη βιομηχανική ζώνη του θερμοηλεκτρικού σταθμού στην πόλη Energodar και στην περιοχή δίπλα στον πυρηνικό σταθμό», δήλωσε o Igor Konashenkov.
Οι βολές πραγματοποιήθηκαν από τις περιοχές των οικισμών Marganets και Chervonogrigorovka της περιοχής Dnepropetrovsk που ελέγχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Η ισχύς πυρός του εχθρού καταπνίγηκε με ανταπόκριση από μονάδες του ρωσικού πυροβολικού σημείωσε ο Konashenkov.
«Τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye παραμένουν φυσιολογικά», ανέφερε.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον ουκρανικό στρατό ότι βομβάρδισε το έδαφος του ZNPP και δημιούργησε κίνδυνο ατυχήματος με ραδιενέργεια.
Ο ZNPP ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό από τις 28 Φεβρουαρίου.
Το ZNPP είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη από άποψη εγκατεστημένης ισχύος, που βρίσκεται στο Energodar.

«Μετράει μέρες ο Zelensky»

Οι μέρες του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ως πολιτικού είναι μετρημένες, θα πρέπει να σκεφτεί τη φυγή, δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Mikhail Seremet.
Ο βουλευτής είναι βέβαιος ότι τους επόμενους μήνες στο Κίεβο θα υπάρξει σοβαρή αλλαγή στην ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων.
«Το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου δεν χρειάζεται πλέον στους δυτικούς αφέντες του και θα πρέπει να φύγει από την Ουκρανία, την οποία ο Zelensky και η διεφθαρμένη κλίκα του βύθισαν στο χάος», ανέφερε ο Seremet σύμφωνα με το RIA Novosti .
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αμερικανός αξιωματούχος στον τομέα των πληροφοριών Scott Ritter δήλωσε ότι η πολιτική καριέρα του Ουκρανού ηγέτη πλησιάζει στο τέλος της.
Σύμφωνα με τον Ritter, ο Zelensky είτε θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ουκρανία είτε θα πεθάνει στα χέρια των πολιτών του, που πλέον δεν τον εμπιστεύονται.

Εκκένωση στον Δνείπερο

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εκκένωση αμάχων στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Η ζώνη εκκένωσης επεκτάθηκε στα 15 χιλιόμετρα εκτεινόμενη από την ανατολική όχθη.
Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια σειρά από πόλεις στην ανατολική όχθη, συμπεριλαμβανομένων των Kakhovka, Novaya Kakhovka και Golaya Pristan.
Η απόφαση ελήφθη λόγω του κινδύνου ουκρανικών επιθέσεων στο φράγμα Kakhovskaya και του κινδύνου πλημμύρας των παράκτιων περιοχών.
Η εκκένωση θα επιτρέψει επίσης στον ρωσικό στρατό να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη άμυνα κατά μήκος του ποταμού. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι στρατιωτικοί δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή.
Οι Ουκρανοί έχουν ήδη επιχειρήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκκένωσης, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Τώρα ενεργούν πιο προσεκτικά και δεν βιάζονται να επιτεθούν παρά τα ρωσικά σήματα για την υποτιθέμενη υποχώρηση τους πέρα από τον ποταμό Δνείπερο.
4_196.jpg
map_11.jpg
Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε επίθεση στο Donbass.

Στα δυτικά προάστια του Donetsk, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας διώχνουν τις ουκρανικές μονάδες από τη Maryinka.
Προχώρησαν στα βόρεια προάστια και πήραν τον έλεγχο τoπικού σχολείου ενώ προχωρούν και στην περιοχή της λεωφόρου Druzhby στο κέντρο του οικισμού.
Στα νότια, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια επίθεση στη Novomikhailovka και μπορεί σύντομα να κόψει το δρόμο που οδηγεί στο Ugledar.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Ugledar από τα νότια προάστια.
Πάνω από το μισό χωριό Pavlovka βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της διάβασης στον ποταμό Kashlagach.
Υπό τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού από το Ugledar, οι Ρώσοι συνεχίζουν την επιχείρηση καθαρισμού στο χωριό.

Ουκρανική προβοκάτσια στο Donetsk

Ουκρανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σε κατοικημένες περιοχές του Artemovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk για να κατηγορήσουν τη Ρωσία για επιθετικότητα εναντίον αμάχων, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
«Σήμερα (2/11/2022) στο Artemovsk στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, βομβάρδισαν μια κατοικημένη περιοχή με εκτοξευτές χειροβομβίδων και δύο όλμους διαμετρήματος 120 χιλιοστών για να δυσφημήσουν τις προωθούμενες μονάδες των στρατευμάτων μας», είπε η πηγή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος των αρχών του Κιέβου είναι να δώσουν στην παγκόσμια κοινότητα μια «εικόνα» υποτιθέμενης ρωσικής επιθετικότητας.
Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων λόγω της πρόκλησης των ουκρανικών στρατευμάτων, πρόσθεσε η πηγή.
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, έκανε λόγο για σκληρές μάχες στο Artemovsk, σημειώνοντας ότι η απελευθέρωση της πόλης θα έφερνε σοβαρό πλήγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, διαλύοντας την επιμελητεία του εχθρού.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης