Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το 80% των επιχειρήσεων δεν βλέπει βελτίωση στην οικονομία της χώρας - Τα «χειρότερα έρχονται»

Γερμανία: Το 80% των επιχειρήσεων δεν βλέπει βελτίωση στην οικονομία της χώρας - Τα «χειρότερα έρχονται»
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,4% φέτος και θα υποχωρήσει κατά 0,4% το 2023.
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου DIHK, σχεδόν όλοι οι τομείς της γερμανικής οικονομίας πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με το Reuters.
«Περίπου το 82% των 24.000 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι οι τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών αποτελούν απειλή για τις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το DIHK, αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 1985», αναφέρει το πρακτορείο σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.
Όπως σημειώθηκε, μόνο το 8% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξο για τη βελτίωση της κατάστασης, αλλά στην κορύφωση της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το ποσοστό αυτό ήταν 10%.

Τα χειρότερα έρχονται

Ο επικεφαλής του DIHK, Martin Wansleben, σημειώνει ότι οι εταιρείες φοβούνται ότι «τα χειρότερα έρχονται».
Παράλληλα, ο Wansleben σημειώνει ότι «η γερμανική οικονομία περιμένει όχι μόνο έναν σκληρό χειμώνα, αλλά και μια δύσκολη χρονιά».
Σύμφωνα με το DIHK , περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις προβλέπουν μείωση του όγκου των δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του έτους.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,4% φέτος και θα υποχωρήσει κατά 0,4% το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης