Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη μελέτη για το λογαριασμό του FDA επιβεβαιώνει: Αυξημένος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας σε παιδιά μετά το εμβόλιο της Pfizer για Covid

Επίσημη μελέτη για το λογαριασμό του FDA επιβεβαιώνει: Αυξημένος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας σε παιδιά μετά το εμβόλιο της Pfizer για Covid
Η εμφάνιση της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, πληρούσαν το όριο για την έκδοση σήματος κινδύνου για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μετά τη δεύτερη και την τρίτη δόση
Σχετικά Άρθρα
Παιδιά ηλικίας 12 ετών αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer για τον Covid σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Ερευνητές του FDA (Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) και άλλων φορέων ανέλυσαν δεδομένα από την Πρωτοβουλία Biologics Effectiveness and Safety (BEST) του FDA και διερεύνησαν πιθανές παρενέργειες, μετά τον εμβολιασμό Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών μεταξύ 2021 και μέσα του 2022.
Διαπίστωσαν ότι η εμφάνιση της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, πληρούσαν το όριο για την έκδοση σήματος κινδύνου για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μετά τη δεύτερη και την τρίτη δόση, όπως γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.

Σιγή ιχθύος από Pfizer 

Το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται σε μια κύρια σειρά δύο δόσεων.
Οι αναμνηστικές δόσεις συνιστώνται σχεδόν για όλους τους Αμερικανούς άνω των 4 ετών, επειδή η προστασία από τα εμβόλια εξασθενεί γρήγορα έναντι νεότερων παραλλαγών του ιού.
Η Pfizer δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της μελέτης
Η μελέτη δημοσιεύτηκε πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους στον διακομιστή medRxiv.

Οι έρευνες

Οι ερευνητές προσπάθησαν να λάβουν ιατρικά αρχεία για τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας και ενημερώθηκαν για 37 από 153 περιπτώσεις.
Είκοσι επτά από αυτά επιβεβαιώθηκαν ως πραγματικά κρούσματα. Αυτά τα παιδιά νοσηλεύτηκαν με μέση διάρκεια 2,8 ημερών. Η μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα εμφανίζεται εντός 7 ημερών για τους περισσότερους ασθενείς.
Τα σήματα ασφαλείας δεν αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο προκάλεσε ένα συμβάν.
Τα σήματα συχνά χρειάζονται περαιτέρω έρευνα.
Αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και ερευνητές σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA), προκαλούν μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.
Οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια προβλήματα, ακόμη και θάνατο.
Οι ερευνητές εντόπισαν αυξημένο ποσοστό μυοκαρδίτιδας στους εμβολιασθέντες στις αρχές του 2021 και ορισμένες χώρες έκτοτε σταμάτησαν ή σταμάτησαν τη χορήγηση ενός ή και των δύο εμβόλων mRNA σε νέους, ιδιαίτερα νεαρούς άνδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης