Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Stoltenberg – Erdogan στις 3 Νοεμβρίου – Στην ατζέντα η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Stoltenberg – Erdogan στις 3 Νοεμβρίου – Στην ατζέντα η διεύρυνση του ΝΑΤΟ
Eκτός από τον Erdogan, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και τον υπουργό Άμυνας Hulusi Akar

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg πρόκειται να μεταβεί αύριο, Πέμπτη, στην Τουρκία για τριήμερη επίσκεψη, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει πως ο Stoltenberg θα γίνει δεκτός από τον τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan.
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και τον υπουργό Άμυνας Hulusi Akar.
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην παράταση της συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών και στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, χωρών που η Τουρκία κατηγορεί ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ο Cavusoglu είχε εξάλλου τηλεφωνική συνομιλία με τον ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούκστρα.
Οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στη συμφωνία για εξαγωγές σιτηρών, καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία εξαπέλυσε το Φεβρουάριο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Anadolu, οι Cavusoglu και Χούκστρα συζήτησαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τούρκοι πολίτες με τη χορήγηση βίζας.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης στην Άγκυρα με τον Γκέιρ Πέντερσεν, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία.
Ο Cavusoglu έγραψε στο Twitter πως «συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και επανέλαβε την υποστήριξή μας για την πολιτική διαδικασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης