Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εν αναμονή της Fed οι ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές σε DAX, futures Wall

Εν αναμονή της Fed οι ευρωπαϊκές αγορές - Οριακές μεταβολές σε DAX, futures Wall
Εν αναμονή των αποφάσεων της Fed βρίσκονται οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Εν αναμονή των αποφάσεων της Fed βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επενδυτές να αναμένουν ένα «σήμα» για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τον Δεκέμβριο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 13.338 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 7.160 μονάδες.   
Στις 6.324 μονάδες με οριακή πτώση διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει απώλειες 0,2% στις 22.842 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.983 μονάδες.
Οριακές μεταβολές σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια υποχωρεί 0,2% στις 2.170 μονάδες.
Το φυσικό αέριο ενισχύεται στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου να σημειώνει άνοδο 6% στα 123 ευρώ.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,3% στα 94,92 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό 0,5% στα 88,81 δολ. το βαρέλι.
Στο ταμπλό, η Credit Suisse υποχωρεί 1,5% μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας σε ΒΒΒ- από την Srandard & Poor's.

Σε βαθιά ύφεση οι βιομηχανίες της Ευρωζώνης - Στις 46,4 μονάδες ο PMI τον Οκτώβριο

Κλιμακώθηκε η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που δείχνει ότι ο τομέας βρίσκεται σε ύφεση, καθώς η κρίση του κόστους διαβίωσης επέφερε ισχυρό πλήγμα στη ζήτηση.
Ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global για τη μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλό 29 μηνών στο 46,4 τον Οκτώβριο από 48,4 τον Σεπτέμβριο, κάτω από την προκαταρκτική μέτρηση του 46,6 και περαιτέρω κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
 Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται την Παρασκευή και θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, υποχώρησε στο 43,8 από 46,3, σηματοδοτώντας τον πέμπτο μήνα με τιμές κάτω του 50.

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση 0,5% στις εξαγωγές τον Σεπτέμβριο 2022 -  Εμπορικό πλεόνασμα 3,7 δισ. ευρώ

Απρόσμενη πτώση σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι εξαγωγές της Γερμανίας, κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 2,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τετάρτη.
Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει αύξηση των εξαγωγών κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αναμενόταν να μειωθούν κατά 0,4%.
Η Γερμανία κατέγραψε εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα 3,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Destatis, ξεπερνώντας κατά πολύ το προβλεπόμενο πλεόνασμα των 700 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο η εξάρτηση από την Κίνα

Οι περισσότερες εισαγωγές προήλθαν από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας, η οποία σημείωσε αύξηση 5,4% σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ οι εξαγωγές προς την Κίνα σημείωσαν πτώση 2%, σύμφωνα με το γραφείο.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz κατευθύνεται στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, ένα ταξίδι που θα παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με το πόσο σοβαρή είναι η Γερμανία για τη μείωση της οικονομικής της εξάρτησης από την ανερχόμενη υπερδύναμη της Ασίας.
Το κλίμα μεταξύ των Γερμανών εξαγωγέων βελτιώθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo αυτή την εβδομάδα, αλλά η κατάσταση συνολικά παραμένει δύσκολη λόγω των τεταμένων ενεργειακών αγορών και του αδύναμου παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης