Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - κορωνοϊός: Lockdown 7 ημερών στη ζώνη γύρω από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone λόγω κρουσμάτων

Κίνα - κορωνοϊός: Lockdown 7 ημερών στη ζώνη γύρω από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone λόγω κρουσμάτων

H οικονομική ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο Zhengzhou, στην κεντρική Κίνα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο το οποίο διαχειρίζεται η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, θα παραμείνει σε lockdown για 7 ημέρες

Σε 7ημερο lockdown έθεσαν οι αρχές της Κίνας την ζώνη γύρω από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone παγκοσμίως, μετά τον εντοπισμό εστίας covid-19.
Όπως ανακοινώθηκε, η οικονομική ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο Zhengzhou, στην κεντρική Κίνα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο το οποίο διαχειρίζεται η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, θα παραμείνει σε lockdown για 7 ημέρες. Έτσι, οι κάτοικοι της οικονομικής ζώνης «δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους» αν δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα με τις κινεζικές τοπικές αρχές.
Στο εργοστάσιο, όπου εργάζονται πάνω από 200.000 άνθρωποι, εντοπίζονται κρούσματα της covid-19από τα μέσα Οκτωβρίου και μάλιστα, εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το Σαββατοκύριακο κάποιους εργαζόμενους να πηδούν πάνω από ένα συρματόπλεγμα για να φύγουν από το εργοστάσιο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους , ενώ σε βίντεο φαίνονται εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και την απουσία μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.
Σημειώνεται ότι η Κίνα εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική μηδενικής covid, που σημαίνει επαναλαμβανόμενα lockdown, σχεδόν υποχρεωτικά μοριακά τεστ κάθε εβδομάδα και καραντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης