Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές - Ο Επίτροπος Επικοινωνιών ζήτησε απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ

tags :
Πρωτοφανές - Ο Επίτροπος Επικοινωνιών ζήτησε απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ
Η Επιτροπή για τις ξένες επενδύσεις στις ΗΠΑ (CFIUS) στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις της TikTok στην εθνική ασφάλεια, δεδομένης της ιδιοκτησίας της από μια κινεζική εταιρεία, την ByteDance
Πρωτοφανής ήταν η παρέμβαση του Ομοσπονδιακού Επιτρόπου Επικοινωνιών των ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει το TikTok.
"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος δρόμος για οτιδήποτε άλλο εκτός από την απαγόρευση", δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Επίτροπος Brendan Carr σε συνέντευξή του στο Axios.
Τα σχόλια του Carr, ενός εκ των τεσσάρων σημερινών επιτρόπων στην υπηρεσία που διοικείται από τους Δημοκρατικούς, δεν σηματοδοτούν απαραιτήτως εκκρεμείς ενέργειες κατά της TikTok, ωστόσο, δείχνουν μία τάση στις κυβερνητικές υπηρεσίες.
"Ο Επίτροπος Carr δεν έχει κανένα ρόλο στις εμπιστευτικές συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την TikTok και φαίνεται να εκφράζει απόψεις ανεξάρτητες από το ρόλο του ως Επίτροπος της FCC", ανέφερε εκπρόσωπος της TikTok σε δήλωσή του.

Ζήτημα εθνικής ασφάλειας;

Η Επιτροπή για τις ξένες επενδύσεις στις ΗΠΑ (CFIUS) στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις της εταιρείας στην εθνική ασφάλεια, δεδομένης της ιδιοκτησίας της από μια κινεζική εταιρεία, την ByteDance.
Και το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αυτό που ηγείται των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία ασφαλείας, ανέφεραν οι New York Times τον Σεπτέμβριο.
Οι ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια του TikTok είναι γενικά διακομματικές.
Τόσο η κυβέρνηση Trump όσο και η κυβέρνηση Biden έχουν εκφράσει ανησυχίες και έχουν εξετάσει τη σχέση της εταιρείας με τον Κινέζο ιδιοκτήτη της.
Η TikTok έχει υποστηρίξει ότι αποθηκεύει δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ εκτός Κίνας, ώστε να μην χρειάζεται να παραδώσει τις πληροφορίες αυτές στην κυβέρνηση, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης