Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση ξανά οι Ρώσοι – Οι Ουκρανοί έχασαν το 45% της ενεργειακής υποδομής, ανησυχούν για τους πυραύλους του Ιράν

Στην αντεπίθεση ξανά οι Ρώσοι – Οι Ουκρανοί έχασαν το 45% της ενεργειακής υποδομής, ανησυχούν για τους πυραύλους του Ιράν
Η Ουκρανία αναγνωρίζει ότι δεν έχει κατάλληλη άμυνα για ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Οι αλλαγές στην στρατηγική των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία αρχίζει να αποδίδει αφού μετά από καιρό, οι ρώσοι έχουν περάσει στην αντεπίθεση και προελαύνουν, αντιθέτως όλες οι Ουκρανικές αντεπιθέσεις αποτυγχάνουν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι 85.000 νέοι στρατιώτες έχουν καταφθάσει στην Ουκρανία από την Ρωσία στο πλαίσιο της πρόσφατης επιστράτευσης.
Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι σε σύνολο 400 drones καμικάζι αυτοκτονίας έχουν αναχαιτίσει τα 300 δηλαδή τα 100 βρήκαν στόχο… που μαζί με τις πυραυλικές επιθέσεις έχουν αποδεκατίσει το 45% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας…
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί και οι αμερικανοί ανησυχούν ότι η Ρωσία πέραν από drones καμικάζι από το Ιράν θα προμηθευτεί και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι δεν έχουν αντιπυραυλικά συστήματα για να τους αντιμετωπίσουν…

Τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης;

Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη σε πολλά μέτωπα της Ουκρανίας αν και μετά από καιρό οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν κατακτώντας εδάφη….
Οι ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να προχωρήσουν σε μικρές ομάδες, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν τις επιθέσεις.

Στην περιοχή του Kharkiv, οι ουκρανικές μονάδες συνέχισαν τις προσπάθειές τους να διασπάσουν την ρωσική άμυνα προς τη Makeyevka και την Chervonopopovka, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες περίπου 170 στρατιωτών.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης ουκρανικές μονάδες και ομάδες ξένων μισθοφόρων στην περιοχή Kupyansk.
Οι απώλειες ανήλθαν σε περισσότερους από 110 στρατιώτες.

Στην περιοχή Kherson συνεχίζονται οι συγκρούσεις μέσω πυροβολικού.
Ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται με μικρές δυνάμεις μέχρι έναν λόχο σε δύναμη, στην περιοχή από 80 έως 250 άνδρες ανά επίθεση.
Οι βόρειες γραμμές του μετώπου, όπου οι Ουκρανοί προσπαθούν να προχωρήσουν προς τον Berislav, παραμένουν το κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή.
Την 1η Νοεμβρίου, πηγές στην Kherson ισχυρίστηκαν ότι η Ουκρανία έχασε περίπου 70 στρατιώτες στην πρόσφατη απόπειρα επίθεσης στην περιοχή.
Οι ουκρανικές επιθέσεις στο δυτικό μέτωπο της περιοχής ήταν επίσης ανεπιτυχείς.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η εκκένωση αμάχων στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Η ζώνη εκκένωσης επεκτάθηκε στα 15 χιλιόμετρα εκτεινόμενη από την ανατολική όχθη.
Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια σειρά από πόλεις στην ανατολική όχθη, συμπεριλαμβανομένων των Kakhovka, Novaya Kakhovka και Golaya Pristan.
Η απόφαση ελήφθη λόγω του κινδύνου ουκρανικών επιθέσεων στο φράγμα Kakhovskaya και του κινδύνου πλημμύρας των παράκτιων περιοχών.
Η εκκένωση θα επιτρέψει επίσης στον ρωσικό στρατό να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη άμυνα κατά μήκος του ποταμού. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι στρατιωτικοί δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκκένωσης, αλλά υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στο μέτωπο του Donbass.
Στα δυτικά προάστια του Donetsk, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας διώχνουν τις ουκρανικές μονάδες από τη Maryinka. Προχώρησαν στα βόρεια προάστια και πήραν τον έλεγχο ορισμένων ζωνών ενώ προχωρούν και στην περιοχή της λεωφόρου Druzhby στο κέντρο του οικισμού.

Στα νότια, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια επίθεση στη Novomikhailovka και μπορεί σύντομα να κόψει το δρόμο που οδηγεί στο Ugledar.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Ugledar από τα νότια προάστια.
Πάνω από το μισό χωριό Pavlovka βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της διάβασης στον ποταμό Kashlagach. Υπό τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού από το Ugledar, οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις.
Σε περίπτωση περαιτέρω προέλασης των ρωσικών δυνάμεων, η ουκρανική ομάδα στο Ugledar κινδυνεύει να περικυκλωθεί και να αποκοπεί από τις γραμμές ανεφοδιασμού.

Η Ουκρανία αναγνωρίζει ότι δεν έχει κατάλληλη άμυνα για ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, τους οποίους η Ρωσία σκοπεύει να αγοράσει από το Ιράν, πιθανότατα θα βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας.
Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να αμυνθούν.
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα προστασίας έναντι αυτών των πυραύλων.
Μάλλον θα παραδοθούν στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας, από όπου μπορούν να απειλήσουν ολόκληρη τη χώρα», εξήγησε, μιλώντας για πυραύλους με βεληνεκές «300 με 700 χιλιομέτρων»
«Δεν έχουμε αποτελεσματική άμυνα.
Θεωρητικά είναι δυνατό να τα καταστρέψουμε, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.
Έχουμε αεράμυνα, όχι αντιπυραυλική άμυνα».
Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ιράν ετοιμάζεται να στείλει περίπου 1.000 επιπλέον όπλα στη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2022: εκτός από νέα drones, θα περιλαμβάνονται επίσης βαλλιστικοί πύραυλοι Fateh-110 και Zolfaghar.

c1_1.png

c2.png

c3.png
c4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης