Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντολή για περαιτέρω εκκένωση της Kherson από αμάχους έδωσε ο ρωσικός στρατός

Εντολή για περαιτέρω εκκένωση της Kherson από αμάχους έδωσε ο ρωσικός στρατός
Ο ποταμός Dnipro είναι πλέον ένα από κύρια μέτωπα του πολέμου
Σχετικά Άρθρα

H Ρωσία ζήτησε από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν μια περιοχή κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού Dnipro στην ουκρανική επαρχία της Kherson, επεκτείνοντας την εντολή εκκένωσης που κατά το Κίεβο ισοδυναμεί με την αναγκαστική ερήμωση των κατεχόμενων εδαφών.
Η Ρωσία είχε προηγουμένως διατάξει να αποχωρήσουν οι άμαχοι από έναν θύλακα που ελέγχει στη δυτική όχθη του ποταμού, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν εδώ και εβδομάδες για να καταλάβουν την πόλη Kherson.
Αξιωματούχοι που είναι εγκατεστημένοι στη Ρωσία ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι επεκτείνουν αυτή την εντολή σε μια ουδέτερη ζώνη 15 χιλιομέτρων και κατά μήκος της ανατολικής όχθης.
Η Ρωσία, η οποία έχει προσαρτήσει τμήματα της περιοχής της Χερσώνας, λέει ότι μεταφέρει τους αμάχους σε ασφαλείς θέσεις λόγω του κινδύνου που η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει μη συμβατικά όπλα.
«Λόγω της πιθανότητας χρήσης απαγορευμένων μεθόδων πολέμου από το ουκρανικό καθεστώς, καθώς και των πληροφοριών ότι το Κίεβο προετοιμάζει μια μαζική πυραυλική επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να πλημμυρίσει η περιοχή Kherson», δήλωσε ο Vladimir Saldo, αρχηγός της ρωσικής διοίκησης στη Kherson.
«Η απόφαση να επεκταθεί η ζώνη εκκένωσης θα καταστήσει δυνατή τη δημιουργία μιας πολυεπίπεδης άμυνας για την απόκρουση των ουκρανικών επιθέσεων και την προστασία των αμάχων», είπε.
Οι αρχές που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία στην περιοχή Kherson δήλωσαν επίσης ότι η υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής Kakhovka, κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Nova Kakhovka, θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου.
Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «βρώμικη βόμβα» για να διαχύσει ραδιενέργεια ή να ανατινάξει ένα φράγμα για να πλημμυρίσει πόλεις και χωριά στην επαρχία Kherson. Το Κίεβο λέει ότι οι κατηγορίες ότι θα χρησιμοποιούσε τέτοιες τακτικές στο έδαφός του είναι παράλογες, αλλά ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει η ίδια τέτοιες ενέργειες για να κατηγορήσει την Ουκρανία.
Ο ποταμός Dnipro έχει γίνει πλέον ένα από κύρια μέτωπα του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης