Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Yuri Vitrenko, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Naftogaz - Άγνωστος ο λόγος

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Yuri Vitrenko, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Naftogaz - Άγνωστος ο λόγος
Όταν ρωτήθηκε από το  Reuters για τον λόγο της παραίτησής του, ο Vitrenko απέφυγε κάθε σχόλιο
Σχετικά Άρθρα

Η ουκρανική κυβέρνηση έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του Yuri Vitrenko, του διευθύνοντος συμβούλου της κρατικής ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Naftogaz.
Με ανακοίνωσή της στην εφαρμογή Telegram η εταιρεία ανέφερε ότι ο Vitrenko θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters ποιος ήταν ο λόγος της παραίτησής του, ο Vitrenko απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, κάτω από τη φωτογραφία του Vitrenko, αναφέρει ότι με τη σημερινή απόφασή του «το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου».
Ούτε η ουκρανική κυβέρνηση έχει δώσει διευκρινίσεις για το θέμα.
Ο 46χρονος Vitrenko ήταν επικεφαλής της Naftogaz από τον Απρίλιο του 2021.
Η Naftogaz απέφυγε να σχολιάσει ρεπορτάζ ουκρανικών μέσων ενημέρωσης και τις δηλώσεις ενός μέλους του κοινοβουλίου ότι ο Vitrenko θα αντικατασταθεί από τον Oleksii Chernisov, τον υπουργό Κοινοτήτων και Εδαφικής Ανάπτυξης.
Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται αλλεπάλληλες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.
Η Naftogaz βρίσκεται επίσης σε δικαστική διαμάχη με τη ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom με αντικείμενο τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης