Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: Μega deal 16,6 δισ. δολ. για την εξαγορά της Abiomed

Johnson & Johnson: Μega deal 16,6 δισ. δολ. για την εξαγορά της Abiomed
Η J&J συμφώνησε να καταβάλει 380 δολάρια ανά μετοχή της Abiomed, ένα premium 50,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος
Σε συμφωνία για την εξαγορά του κατασκευαστή συσκεών καρδιαγγειακής υποστήριξης Abiomed έναντι 16,6 δισ. δολ. σε μετρητά, κατέληξε η  Johnson & Johnson, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ανάπτυξη της μονάδας ιατρικών συσκευών της μετά την προγραμματισμένη για το επόμενο έτος απόσχιση της επιχείρησης καταναλωτικής υγείας.
Η J&J συμφώνησε να καταβάλει 380 δολάρια ανά μετοχή της Abiomed, ένα premium 50,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των 252,08 δολαρίων τη Δευτέρα.
Οι μετοχές της Abiomed σημείωσαν άλμα σχεδόν 50% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, ενώ οι μετοχές της J&J υποχώρησαν περίπου 0,5%.
Οι μέτοχοι της Abiomed θα αποκτήσουν επίσης δικαιώματα να λάβουν έως και 35 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, εάν επιτευχθούν ορισμένα εμπορικά και κλινικά ορόσημα.
Η J&J επικεντρώνεται στις δραστηριότητές της στον τομέα των φαρμάκων και των ιατρικών συσκευών, ενώ η απόσχιση της εταιρείας στον τομέα της καταναλωτικής υγείας αναμένεται μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.
Ο διευθύνων σύμβουλος Joaquin Duato έχει δηλώσει ότι θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της μονάδας ιατρικών συσκευών μέσω εξαγορών.
"Μία από τις προτεραιότητές μου για τη νέα Johnson & Johnson είναι να προωθήσω την ιατρική τεχνολογία ώστε να γίνει ο καλύτερος στην κατηγορία της", δήλωσε ο Duato, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της J&J τον Ιανουάριο, σε τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.
"Αυτή η εξαγορά συνάδει με αυτή τη στρατηγική, επεκτείνοντας την J&J medtech σε αγορές υψηλής ανάπτυξης και επιταχύνοντας την αύξηση των εσόδων, ενώ παράλληλα προωθεί το πρότυπο περίθαλψης", δήλωσε.
Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, θα προσθέσει στα προσαρμοσμένα κέρδη από το 2024, δήλωσε η εταιρεία.
Η Abiomed, η οποία κατέγραψε έσοδα ύψους 1,03 δισ. δολαρίων στο τελευταίο οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2022, αναπτύσσει ιατρική τεχνολογία που παρέχει υποστήριξη του κυκλοφορικού συστήματος και της οξυγόνωσης.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα έσοδά της θα σκαρφαλώσουν στα 1,5 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Οι καρδιακές αντλίες Impella της εταιρείας, που ιδρύθηκαν το 1981, είναι οι μικρότερες στον κόσμο και χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2008.
Τα παγκόσμια έσοδα της Impella ανήλθαν σε 985 εκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2022.
Οι καρδιακές παθήσεις είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 700.000 θανάτους το 2020, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης