Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall μετά το ρεκόρ του Οκτωβρίου - O Dow -0,35%, o S&P 500 -0,48%

Πτώση στη Wall μετά το ρεκόρ του Οκτωβρίου - O Dow -0,35%, o S&P 500 -0,48%
Οι επενδυτές αναμένουν ένα πιθανό «σήμα» από τη Fed για επιβράδυνση των αυξήσεων τους επόμενους μήνες
Σχετικά Άρθρα
Με αρνητικά πρόσημα υποδέχεται τον Νοέμβριο η Wall Street μετά το ρεκόρ του Οκτωβρίου, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve για νέα αύξηση επιτοκίων κατά 0,75% την Τετάρτη (2/11), αλλά και ένα πιθανό «σήμα» για επιβράδυνση των αυξήσεων τους επόμενους μήνες.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχει απώλειες 0,35% στις 32.618 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,48% στις 3.853 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,91% στις 10.888 μονάδες.
1839.JPG
Η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε την Τρίτη με τα θετικά νέα της Pfizer, ενώ οι μετοχές της Uber σημείωσαν άνοδο χάρη στην αύξηση των εσόδων.
Ορισμένοι traders επισήμαναν επίσης την αισιοδοξία από ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η Κίνα θα μπορούσε να απομακρυνθεί από την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων covid, σύμφωνα με το CNBC.
Η Wall Street προέρχεται από ένα μήνα ισχυρών κερδών.
Ο Dow σημείωσε άνοδο σχεδόν 14%, τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδό του από τον Ιανουάριο του 1976 τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν από την τεχνολογία σε σταθερές μετοχές όπως οι τράπεζες.
Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκαν περίπου 8% και 3,9% αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το γεγονός ότι 11 εκλεγμένοι των Δημοκρατικών από το Κονκρέσσο και τη Γερουσία, με επικεφαλής των Bernie Sanders, απεύθυναν επιστολή προς τον πρόεδρο και τους αξιωματούχους της Fed, ζητώντας τους να επεξετάσουν την πολιτική της επιθετική αύξησης των επιτοκίων που ακολουθούν, προκειμένου να μην πληγούν οι θέσεις εργασίας.

Η Pfizer αναβάθμισε το guidance για τα κέρδη του 2022 μετά το ισχυρό γ' τρίμηνο

Τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2022 αναβάθμισε η Pfizer, καθώς κατέγραψε ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street.
Η Pfizer αναμένει πλέον κέρδη ανά μετοχή από 6,40 έως 6,50 δολάρια για το έτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 6,30 έως 6,45 δολάρια.
Η φαρμακευτική εταιρεία αύξησε επίσης την κατώτερη εκτίμηση των πωλήσεών της και αναμένει τώρα έσοδα 99,5 έως 102 δισ. δολάρια για το έτος.
Η Pfizer αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου Covid-19 για το σύνολο του έτους στα 34 δισ. δολάρια φέτος, αυξημένες κατά 2 δισ. δολάρια από τις προηγούμενες προσδοκίες της εταιρείας.
Η εταιρεία διατηρεί τις προσδοκίες της για τα έσοδα ύψους 22 δισ. δολαρίων για το αντιιικό χάπι Paxlovid.
Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο κατά περίπου 4% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Στα μάκρο, με ασθενέστερο ρυθμό κινήθηκε ο κλάδος των επιχειρηματικών συνθηκών τον Οκτώβριο 2022, όπως έδειξαν τα στοιχεία του δείκτης PMI του Institute for Supply Management, καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν αυξημένες ελλείψεις, αυξημένα κόστη ή καθυστερήσεις στις προμήθειες βασικών υλικών.
Ο δείκτης PMI του Institute for Supply Management για τις επιχειρηματικές συνθήκες στη Νέα Υόρκη υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 50,2 μονάδες από 50,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης απασχόλησης ήταν στο 50,0%, από 48,7% τον προηγούμενο μήνα και ο δείκτης νέων παραγγελιών στο 49,2%, από 47,1%.
1_233.jpg

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,99 δολ/ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 4,04%.

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, o DAX +0,51% - Το βλέμμα σε Fed, BP


Κέρδη σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λαμβάνοντας ώθηση από τα εντυπωσιακά κέρδη του ενεργειακού γίγαντα BP.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,51% στις 13.321 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,21% στις 7.180 μονάδες.  
Στις 6.328 μονάδες με άνοδο 0,98% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,47% στις 22.758 μονάδες.
europe_klisimo_5.JPG
Πτώση καταγράφεται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου στο -3,5% στα 119 ευρώ.
Ανοδικά  κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent +2,2% στα 94,86 δολ.το βαρέλι και το αμερικανικό αργό +2,4% στα 88,67 δολ. το βαρέλι.
Η BP δημοσίευσε την Τρίτη τα δεύτερα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της.
Η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμά της πάνω από 10% και πρόσθεσε άλλα 2,5 δισ. δολάρια στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Credit Suisse αυξήθηκε κατά 2,3%, καθώς η ελβετική τράπεζα επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση αργότερα αυτό το μήνα για να εγκρίνουν οι μέτοχοι την προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου, καθώς επιδιώκει να αντλήσει 4 δισ. ελβετικά φράγκα (4,01 δισ. δολάρια) σε νέα κεφάλαια.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών,οι γερμανικές τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 29,8% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο.

BP: Τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της το γ' τρίμηνο 2022, στα 8,15 δισ. δολ

Tα δεύτερα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της ιστορίας της ανακοίνωσε η BP, με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς να ωφελούνται από την άνοδο στις τιμές και την αυξημένη ζήτηση.
Η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμά της πάνω από 10% και πρόσθεσε επίσης άλλα 2,5 δισ. δολάρια στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.
Τα υποκείμενα κέρδη κόστους αντικατάστασης, το προτιμώμενο μέτρο κερδοφορίας του ομίλου, υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 8,15 δισ. δολάρια, αν και το ποσό αυτό ήταν ελαφρώς μειωμένο από τα 8,45 δισ. δολάρια τρεις μήνες νωρίτερα.
Οι ισχυρές ταμειακές ροές λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου καταδεικνύουν ότι ο όμιλος είναι σε θέση να μειώσει άλλα 800 εκατ. δολάρια από το καθαρό χρέος του, το οποίο στο τέλος του τριμήνου ανερχόταν σε 22 δισ. δολάρια.
Το χρέος είναι πλέον μειωμένο σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν πολλοί αμφέβαλλαν ότι η BP και άλλες μεγάλες εταιρείες θα μπορούσαν ποτέ να αποβάλουν το χρέος που είχαν αναλάβει κατά την αρχική φάση της πανδημίας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η οικονομική της ευρωστία, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου, της επιτρέπει να πραγματοποιεί επαναγορές μετοχών ύψους περίπου 4,0 δισ. δολαρίων ετησίως και να έχει τη δυνατότητα για ετήσια αύξηση του μερίσματος κατά περίπου 4% έως το 2025.
Οι αριθμοί είναι οι τελευταίοι σε μια σειρά από στοιχεία εκτίναξης των κερδών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, μετά από τα αποτελέσματα των Exxon Mobil, Chevron, TotalEnergies και Shell την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnwews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης