Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαφές Erdogan με Putin και Zelensky για τα σιτηρά - Η Ρωσία κάνει λόγο για... αναστολή της συμφωνίας, όχι τερματισμό

Επαφές Erdogan με Putin και Zelensky για τα σιτηρά - Η Ρωσία κάνει λόγο για... αναστολή της συμφωνίας, όχι τερματισμό
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι ο Erdogan θα έχει συνομιλίες με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τη συμφωνία των σιτηρών
Σχετικά Άρθρα

Τον ρόλο του διαμεσολαβητή αλλά και του αξιόπιστου εταίρου επιχειρεί να διατηρήσει, η Τουρκία μετά την «αναστολή» της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Άγκυρα φέρεται να έχει προγραμματίσει επαφές του Erdogan με Putin και Zelensky με στόχο την αναβίωση της συμφωνίας. «Ο πρόεδρος μας (Recep Tayyip Erdogan) θα συνομιλήσει με τον (Ρώσο πρόεδρο) Vladimir Putin και τον (Ουκρανό πρόεδρο), Volodymyr Zelensky, τις επόμενες μέρες» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Πιστεύουμε ότι θα το ξεπεράσουμε... η συμφωνία για τι σιτηρά είναι προς όφελος όλων» συμπλήρωσε.
Οι δηλώσεις του Cavusoglu ήρθαν λίγες μόλις ώρες αφού ο Putin είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι η συμφωνία για τα σιτηρά έχει ανασταλλεί... απορρίπτοντας τα περί τερματισμού με ευθύνη της Ρωσίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης