Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Pfizer αναβάθμισε το guidance για τα κέρδη του 2022 μετά το ισχυρό γ' τρίμηνο

Η Pfizer αναβάθμισε το guidance για τα κέρδη του 2022 μετά το ισχυρό γ' τρίμηνο
Η Pfizer αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου Covid-19 σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος
Σχετικά Άρθρα
Τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2022 αναβάθμισε η Pfizer, καθώς κατέγραψε ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street.
Η Pfizer αναμένει πλέον κέρδη ανά μετοχή από 6,40 έως 6,50 δολάρια για το έτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 6,30 έως 6,45 δολάρια.
Η φαρμακευτική εταιρεία αύξησε επίσης την κατώτερη εκτίμηση των πωλήσεών της και αναμένει τώρα έσοδα 99,5 έως 102 δισ. δολάρια για το έτος.
Η Pfizer αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου Covid-19 για το σύνολο του έτους στα 34 δισ. δολάρια φέτος, αυξημένες κατά 2 δισ. δολάρια από τις προηγούμενες προσδοκίες της εταιρείας.
Η εταιρεία διατηρεί τις προσδοκίες της για τα έσοδα ύψους 22 δισ. δολαρίων για το αντιιικό χάπι Paxlovid.
Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο κατά περίπου 4% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Τι ανέμενε η Wall Street

Ακολουθούν οι επιδόσεις της εταιρείας σε σύγκριση με το τι ανέμενε η Wall Street για το τρίτο τρίμηνο, με βάση τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που συγκέντρωσε η Refinitiv:
Η Pfizer πούλησε 4,4 δισ. δολ. του εμβολίου Covid παγκοσμίως κατά το τρίμηνο, μείωση 66% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Πούλησε 7,5 δισ. δολάρια από τη θεραπεία Paxlovid κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η Pfizer κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 8,6 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, αύξηση 6% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Burla α ανέφερε ότι η εταιρεία κοιτάζει πέρα από την πανδημία του Covid, η οποία οδήγησε σε ρεκόρ κερδών για τον φαρμακευτικό κολοσσό.
Ο Burla ανέφερε σε δήλωσή του ότι η Pfizer σχεδιάζει να λανσάρει 19 νέα προϊόντα ή νέες χρήσεις για υπάρχοντα φάρμακα τους επόμενους 18 μήνες.
Η εταιρεία, για παράδειγμα, ανέφερε την Τρίτη θετικά στοιχεία κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο RSV που προστατεύει τα νεογέννητα.
Το εμβόλιο RSV χορηγείται ως εφάπαξ δόση στη μητέρα στα τέλη του δεύτερου ή του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης της.
Τα δεδομένα της Pfizer έδειξαν ότι κατά τις πρώτες 90 ημέρες της ζωής του μωρού, το εμβόλιο ήταν 81% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος που απαιτούν νοσηλεία ή υποβοηθούμενη αναπνοή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης