Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε η μερική επιστράτευση των 300.000 Ρώσων – Shoigu: Στο ουκρανικό μέτωπο πολεμούν ήδη οι 87.000

Ολοκληρώθηκε η μερική επιστράτευση των 300.000 Ρώσων – Shoigu: Στο ουκρανικό μέτωπο πολεμούν ήδη οι 87.000
Οι ρωσικές δυνάμεις εξολόθρευσαν περίπου 200 ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την ολοκλήρωση της μερικής επιστράτευσης των 300.000 Ρώσων στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ανακοίνωσε και επίσημα το Κρεμλίνο, τη στιγμή που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως ήδη 87.000 επιστρατευμένοι έχουν σταλεί στο ουκρανικό μέτωπο.
«Η μερική επιστράτευση των 300.000 Ρώσων ολοκληρώθηκε» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος διεμήνυσε πως δεν χρειάζεται κάποιο επιπλέον διάταγμα που να ορίζει το τέλος της διαδικασίας.
«Το διάταγμα για τη μερική κινητοποίηση στη Ρωσία αφορούσε την έκκληση για την επιστράτευση έως και 300.000 Ρώσων.
Αυτό εφαρμόστηκε» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν αυτό το διάταγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την κινητοποίηση άλλων Ρώσων επίστρατων, απάντησε αρνητικά.
«Το διάταγμα αυτό αφορούσε την κινητοποίηση για έναν ορισμένο αριθμό στρατεύσιμων, έως και 300.000.
Αυτό το διάταγμα εφαρμόστηκε» είπε ο Peskov ενώ ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, τόνισε ότι όλες οι περιφέρειες ολοκλήρωσαν και ανταποκρίθηκαν στο σχέδιο για τη μερική επιστράτευση.

Στο πεδίο της μάχης οι 87.000

Περίπου 87.000 από τους συνολικά 300.000 Ρώσους που έχουν επιστρατευτεί, έχουν σταλεί ήδη στο πεδίο της μάχης ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Όπως είπε, οι 87.000 Ρώσοι επιστρατευμένοι στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Shoigu, μετά από πρόσθετη εκπαίδευση από περίπου 3.000 εκπαιδευτές που είχαν πρότερη εμπειρία από τις μάχες στην Ουκρανία, οι επίστρατοι Ρώσοι εστάλησαν στο μέτωπο.
Οι επίστρατοι, κατά τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, εκπαιδεύτηκαν στην στελέχωση αρμάτων μάχης, στο πυροβολικό, στην χρήση drones και ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ άλλοι αναμένεται να στελεχώσουν τις μονάδες των ελεύθερων σκοπευτών.

Δεν θα πάνε στο μέτωπο οι στρατεύσιμοι

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επανέλαβε πως δεν πρόκειται να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας, οι νεοσύλλεκτοι Ρώσοι, οι οποίοι καλούνται τώρα να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία.
«Οι στρατευμένοι εκτελούν τα καθήκοντα που προβλέπει η στρατιωτική τους μονάδα.
Δεν θα σταλούν στη ζώνη όπου εξελίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Όλοι οι στρατεύσιμοι που έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους, θα σταλούν στο σπίτι τους» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Εξολοθρεύσαμε 200 μισθοφόρους σε δύο εβδομάδες

Επιπλέον, ο Shoigu υποστήριξε πως περίπου 200 ξένοι μισθοφόροι «εξουδετερώθηκαν» τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατά τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.
«Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, εξουδετερώσαμε πάνω από 190 ξένους μισθοφόρους, 74 άρματα μάχης, 235 τεθωρακισμένα οχήματα, δύο πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών Himars και 268 οχήματα με βαριά πολυβόλα» υπογράμμισε ο Shoigu.

Καταστροφή υποδομών, μέτρα για τους άμαχους

Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, οι ρωσικές επιχειρήσεις στοχεύουν στην καταστροφή υποδομών που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός, ενώ παράλληλα, όπως είπε, λαμβάνονται εξαντλητικά μέτρα προκειμένου να αποτραπούν απώλειες και θάνατοι ανάμεσα στους Ουκρανούς αμάχους.
Αντιθέτως, ο Shoigu κατηγόρησε το Κίεβο ότι συνεχίζει να πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες κατά των αμάχων και κατά κοινωνικών εγκαταστάσεων, αν και σημείωσε πως η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε πάνω από 200 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τα HIMARS μόνο τις τελευταίες δέκα ημέρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης