Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το status quo του Nagorno Karabakh να το λύσουν οι επόμενες γενιές, δεν είναι ακόμα η ώρα

Ρωσία: Το status quo του Nagorno Karabakh να το λύσουν οι επόμενες γενιές, δεν είναι ακόμα η ώρα
Προφανώς θα πρέπει να είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας λέει η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι ακόμα ώρα τώρα για να λυθεί το ζήτημα του Nagorno Karabakh υποστήριξε ο Sergey Kopyrkin, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αρμενία, επισημαίνοντας ότι το καλύτερο θα ήταν το θέμα αυτό να το λύσουν οι επόμενες γενιές, όταν και θα υπάρχουν ενδεχομένως καλύτερες προϋποθέσεις για την επίλυσή του.
«Η Ρωσία πιστεύει ότι το status quo του Nagorno Karabakh θα πρέπει να αφεθεί στις επόμενες γενιές να το αποφασίσουν, όταν και θα υπάρχουν οι συνθήκες για μια δίκαιη λύση που θα είναι αποδεκτή από όλους
Βέβαια, όπως είπε ο πρόεδρος μας μιλώντας στο Φόρουμ Valdai, αυτή η μελλοντική συμφωνία θα πρέπει να είναι προϊόν κοινής συνεργασίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας» είπε ο Kopyrkin.
Ο Ρώσος πρέσβης υποστήριξε ότι η Μόσχα υποστηρίζει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή, καθώς θεωρείται «κλειδί» για την ασφάλεια και την αποκλιμάκωση της έντασης.

Κοινό ανακοινωθέν Putin, Aliyev, Pashynian

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 31/10 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev στο Σότσι της Ρωσίας, με όλες τις πλευρές να καταλήγουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν που όπως ειπώθηκε, επιτρέπει να γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κατέληξαν σε μια συμφωνία που επηρεάζει θετικά το μέλλον της περιοχής και συμβάλει στην ομαλοποίηση των σχέσεων, αν και επισήμανε πως δεν διευθετήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης