Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στο Κίεβο – Χωρίς ρεύμα περίπου 20.000 νοικοκυριά

Ουκρανία: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στο Κίεβο – Χωρίς ρεύμα περίπου 20.000 νοικοκυριά
Κατά τις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας, το 80% των κατοίκων του Κίεβου είχε μείνει χωρίς πόσιμο νερό
Σχετικά Άρθρα

Τα περισσότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση του Κιέβου που προκλήθηκαν από τις χθεσινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, έχουν αποκατασταθεί υποστήριξε ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitally Klitschko.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Klitschko υποστήριξε ότι η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση «έχουν αποκατασταθεί πλήρως», αν και ο κυβερνήτης της ευρύτερης περιοχής του Κιέβου, Oleksiy Kuleba, έκανε γνωστό ότι περίπου 20.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή.
Σημειώνεται πως χθες 31/10, το 80% των κατοίκων του Κιέβου είχε μείνει χωρίς πόσιμο νερό, ενώ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 350.000 νοικοκυριά.
Ο Kuleba ευχαρίστησε τους κατοίκους για την κατανόηση τους όσον αφορά τις σχεδιαζόμενες διακοπές ρεύματος προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα, επισημαίνοντας πως τα αρμόδια συνεργεία κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Προβλήματα σε όλη την Ουκρανία

Πέρα από το Κίεβο, και στην ευρύτερη περιοχή του Kharkiv περίπου 140.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις επιδρομές, μεταξύ των οποίων και περίπου 50.000 στην πόλη του Kharkiv, ενώ σε όλη σχεδόν την Ουκρανία επλήγησαν υδροηλεκτρικά φράγματα και ενεργειακές υποδομές με αποτέλεσμα πολλές πόλεις να μείνουν χωρίς ρεύμα και νερό.
Σημειώνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν υποδομές σε τουλάχιστον έξι ουκρανικές περιοχές, με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Denys Schmyhal να αναφέρει ότι 18 στόχοι - κυρίως ενεργειακές υποδομές - επλήγησαν από πυραύλους και drones σε δέκα επαρχίες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης