Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία διέκοψε την στρατολόγηση – Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών έχασαν 2.500 στρατιώτες σε μια εβδομάδα

Η Ρωσία διέκοψε την στρατολόγηση – Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών έχασαν 2.500 στρατιώτες σε μια εβδομάδα
Δραματικές οι απώλειες Ουκρανών έχασαν 2.500 στρατιώτες σε μια εβδομάδα

Ενώ η Ρωσία διέκοψε την μερική στρατολόγηση, ήδη είχαν συγκεντρωθεί 280.000 στρατιώτες από στόχο 300.000 και στο μέτωπο της Ουκρανίας έχουν μεταφερθεί 80.000 νέοι στρατιώτες… στην άλλη πλευρά στον ουκρανικό στρατό η κατάσταση είναι δραματική αφού μέσα σε μια εβδομάδα οι Ουκρανοί έχασαν 2.500 στρατιώτες.
Συνολικά οι Ουκρανοί και μισθοφόροι που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι σχεδόν 150.000 στρατιώτες.

Δραματικές οι απώλειες Ουκρανών έχασαν 2.500 στρατιώτες σε μια εβδομάδα

Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο μέτωπο Nikolayev-Krivoy Rog, ενώ βαρύτατες είναι και οι απώλειες στην κατεύθυνση Kupyansk.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξόντωσαν πάνω από 2.500 Ουκρανούς στρατιωτικούς και ξένους μισθοφόρους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου, οι Ουκρανοί υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο μέτωπο Nikolayev-Krivoy Rog, αλλά και στην κατεύθυνση προς Kupyansk.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν περισσότερο από 3 χιλιόμετρα και έφτασαν στον οικισμό Pavlovka.
Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 100 στρατιώτες, έξι στρατιώτες παραδόθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένα ουκρανικό τανκ καταστράφηκε και ένα άλλο αιχμαλωτίστηκε.
Τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι οχήματα μεταφοράς καταστράφηκαν επίσης.

Οι απώλειες των Ουκρανών

Οι πιο σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό υπέστησαν ο ουκρανικός στρατός στην κατεύθυνση του Kupyansk: η Ουκρανία έχασε 830 άνδρες.
Στην κατεύθυνση Mikolayev-Krivoy Rog, οι ουκρανικές μονάδες έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στις 25 με 27 Οκτωβρίου.
Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν πέντε φορές στις 29 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν άλλα επτά επιθέσεις έως τις 31 Οκτωβρίου.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν πάνω από 800 στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους προς αυτή την κατεύθυνση, 650 άνδρες στο μέτωπο Krasny Lyman και 190 άνδρες στην περιοχή του Νότιου Donetsk.

Επιπλέον, περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε σημείο συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού κοντά στο χωριό Staroverovka στην περιοχή Kharkiv.

Οι απώλειες των Ουκρανών σε στρατιωτικό εξοπλισμό μέσα σε μια εβδομάδα 

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν τον μεγαλύτερο αριθμό αρμάτων μάχης στο μέτωπο Krasny Lyman… 18 συνολικά.
Οι ρωσικές μονάδες στο μέτωπο Nikolayev-Krivoy Rog κατέστρεψαν τα περισσότερα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης συνολικά 63.

Τα ρωσικά drones Lancet κατέστρεψαν το αυτοκινούμενο σύστημα βολής του ουκρανικού Buk-M1 MLRS, οι Ουκρανοί έχασαν επίσης ένα αμερικανικό ραντάρ AN/TPQ-37.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περίπου 180 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και πάνω από 170 οχήματα διαφόρων τύπων κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Η παραγωγική ημέρα για τους ρώσους ήταν η 30η Οκτωβρίου, όταν κατέστρεψαν τρία ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 και ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25.
Οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι αναχαίτησαν επίσης δύο μαχητικά MiG-29, δύο ελικόπτερα Mi-8, 76 drones, 78 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων: HIMARS, Smerch, Uragan και Alder, καθώς και 24 αμερικανικούς πυραύλους αέρος-εδάφους.
Τα κατεστραμμένα drones περιλαμβάνουν εννέα που καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ουκρανικής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικών σκαφών στην Σεβαστούπολη στις 29 Οκτωβρίου.

Οι ρωσικές μονάδες αεροπορίας, πυραύλων και πυροβολικού κατέστρεψαν αρκετά αμερικανικά οβιδοβόλα M777, δύο αμερικανικής κατασκευής συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, καθώς και ένα γερμανικό σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης MARS-2 και μονάδα πυροβολικού PzH 2000.

Επίσης, ένα ουκρανικό ταχύπλοο καταστράφηκε κατά την προσπάθεια ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς να διεσδύσει στο Energodar στην περιοχή Zaporozhye.

Επιπλέον, επτά αυτόνομα θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν λάβει μέρος στην επίθεση στην Σεβαστούπολη χτυπήθηκαν επίσης.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ειδικής επιχείρησης, τέτοια περιστατικά με θαλάσσια drones δεν είχαν αναφερθεί επίσημα στο παρελθόν.

Οι κατεστραμμένοι Ουκρανικοί στόχοι

Στις 26 Οκτωβρίου, μια ρωσική επίθεση στην περιοχή του χωριού Prikolotnoye στην περιοχή Kharkiv κατέστρεψε κέντρο επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου κοντά στο Dnepropetrovsk που χρησιμοποιούνταν για τα Ουκρανικά στρατεύματα στο Donbass.

Στις 27 Οκτωβρίου, ένα εργοστάσιο κοντά στο Pavlograd της Περιφέρειας Dnepropetrovsk καταστράφηκε.
Παρήγαγε καύσιμα πυραύλων, εκρηκτικά και πυρίτιδα για τον ουκρανικό στρατό.
Στις 30 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων κοντά στο Ochakov στην περιοχή Μikolayev.

Στις 31 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας σε εγκαταστάσεις του Ουκρανικού στρατού και σε υποδομές ενέργειας της Ουκρανίας.

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 328 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 167 ελικόπτερα, 2.393 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 384 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 6.213 άρματα μάχης της Ουκρανίας και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 879 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 3.540 πυροβόλα πυροβόλα όπλα. και 6.920 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η Ρωσία διακόπτει την μερική επιστράτευση

Όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης, ανεστάλη ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη στράτευση για στρατιωτική θητεία έχουν σταματήσει.
«Εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έστειλε οδηγίες στους διοικητές των στρατιωτικών περιοχών και στον διοικητή του βόρειου στόλου ότι η μερική κινητοποίηση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου του 2022.

H Ρωσία στοχοποιεί την Βρετανία για τις δολιοφθορές σε Nord Stream και Στόλο στην Σεβαστούπολη

Η Ρωσία δεν χρειάζεται αποδείξεις ότι η Βρετανία κρύβεται πίσω από την επίθεση σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και στους αγωγούς Nord Stream, καθώς υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ρώσοι αξιωματούχοι.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 29 Οκτωβρίου, ότι το καθεστώς του Κιέβου, με τη συμμετοχή Βρετανών ειδικών, πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά πλοία στη Σεβαστούπολη.
Εννέα drones και επτά θαλάσσια μη επανδρωμένα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν.
Επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε Βρετανούς ειδικούς για τις στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 τον Σεπτέμβριο.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε την ευθύνη για τις εκρήξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης