Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Σχεδιάζει μεγαλύτερο iPad – Πότε θα βγει στην αγορά

tags :
Apple: Σχεδιάζει μεγαλύτερο iPad – Πότε θα βγει στην αγορά
Γίνεται λόγος για μία συσκευή με οθόνη άμεσα συγκρίσιμη με την 16 ιντσών οθόνη του MacBook Pro.
Η Apple φέρεται να αναπτύσσει ένα εντελώς νέο μοντέλο iPad, το μεγαλύτερο από όσα έχει λανσάρει έως σήμερα, με οθόνη που θα φτάνει στις 16 ίντσες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Information η νέα συσκευή θα «θολώσει» ακόμα περισσότερο τα όρια ανάμεσα στο iPad και στο κλασσικό laptop MacBook, κάτι που η Apple επιδιώκει ήδη από το λανσάρισμα του πρώτου της iPad Pro.
Η αναφορά υποστηρίζει ότι το νέο iPad θα κάνει την εμφάνισή του περί το δ’ τρίμηνο του 2023.
Πάντως τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα δεν είναι εντελώς νέα καθώς ήδη από το 2021 το Bloomberg είχε αποκαλύψει ότι σχεδιαστές και μηχανικοί στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, έδρα της Apple, «διερευνούν» την πιθανότητα μεγαλύτερων μοντέλων iPad.
Εάν το δημοσίευμα, του συνήθως έγκυρου, The Information είναι αληθές τότε η συζήτηση γίνεται για μια έκδοση με τεράστια οθόνη που θα φτάνει στις 16 ίντσες.
Θα είναι δηλαδή μεγαλύτερο απ’ οτιδήποτε κυκλοφορεί σήμερα η Apple σε αυτή την κατηγορία προϊόντων, δηλαδή από το iPad mini των 8,3 ιντσών έως το iPad Pro των 12,9 ιντσών.
Πρακτικά, γίνεται λόγος για μία συσκευή με οθόνη άμεσα συγκρίσιμη με την 16 ιντσών οθόνη του MacBook Pro.
Μία άλλη πρόσφατη φήμη θέλει την Apple να εργάζεται και στην ανάπτυξη μίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος macOS (αυτή που συναντάμε στα laptop της εταιρείας) που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ένα iPad Pro.
Η σύνδεση των δύο είναι κάτι παραπάνω από προφανής και ίσως δείχνει ότι η Apple επιθυμεί να δημιουργήσει μία εντελώς νέα οικογένεια iPad, περισσότερο… υβριδική, που θα είναι πλέον εγγύτερα στην κατηγορία των κλασσικών φορητών υπολογιστών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης