Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Musk διέψευσε ότι θα κάνει απολύσεις στο Twitter - Δεν απέκλεισε όμως τη μετάβασή του σε μοντέλο επί πληρωμή

O Musk διέψευσε ότι θα κάνει απολύσεις στο Twitter -  Δεν απέκλεισε όμως τη μετάβασή του σε μοντέλο επί πληρωμή
Με την είσοδο του Musk στην εταιρεία, εξετάζεται μια αλλαγή βάσει της οποίας οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν για να εγγραφούν στο Twitter Blue
Σχετικά Άρθρα

Στη διάψευση του δημοσιεύματος των New York Times σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζει να προχωρήσει σε εκτεταμένες απολύσεις υπαλλήλων του Twitter για να αποφύγει να τους πληρώσει τα stock grants τους προχώρησε ο Elon Musk.
Στις 29 Οκτωβρίου οι NY Times, επικαλούμενοι τέσσερα άτομα με γνώση του θέματος, είχαν αναφέρει ότι ο Elon Musk σκόπευε να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις υπαλλήλων του Twitter προκειμένου να τους πληρώσει σε μετρητά και όχι σε μετοχές, όπως προέβλεπε η συμφωνία εξαγοράς της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον ιδιοκτήτη της Tesla.
Η ανησυχία ότι ο Musk ετοιμάζει μαζικές απολύσεις στην Twitter έχει αναζωπυρωθεί, καθώς κατά την προετοιμασία της εξαγοράς οι επενδυτές ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσε να απολυθεί το 75% του εργατικού δυναμικού, που φτάνει τους 7.500 υπαλλήλους.
Αν και ο Musk είχε σπεύσει να διαψεύσει πως οι περικοπές θα είναι τόσο βαθιές, άλλο δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε την ίδια μέρα πως οι μειώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο 50%.
Ο Musk αναμένεται να απευθυνθεί στους εργαζόμενους της Twitter μέσα στην εβδομάδα και πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδια του για την περικοπή των θέσεων εργασίας.
Οι πρώτες απολύσεις, πάντως, έχουν ήδη γίνει και αφορούσαν τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Twitter, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, του επικεφαλής των οικονομικών και δύο ανώτερων νομικών υπαλλήλων.
Ο Musk έχει ανακοινώσει άλλωστε ότι θα αναλάβει ως CEO του Twitter.
Σύμφωνα με μια άλλη σειρά δημοσιευμάτων των The Verge και Business Insider, με την είσοδο του Musk στην εταιρεία άρχισε να εξετάζεται μια αλλαγή στην πλατφόρμα, βάσει της οποίας οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν για να εγγραφούν στο Twitter Blue.
Η υπηρεσία Twitter Blue, με μηνιαία συνδρομή ύψους 4,99 $, κυκλοφόρησε πέρυσι ως premium υπηρεσία της πλατφόρμας, δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση σε νέες δυνατότητες όπως προσαρμόσιμα εικονίδια εφαρμογών, δυνατότητα αναίρεσης ή προσθήκης σελιδοδείκτη tweets και μια «λειτουργία ανάγνωσης» για πιο εύκολη προβολή μεγάλων νημάτων αναρτήσεων.
Μια συνδρομή μπορεί να φτάσει να κοστίζει έως και 19,99$ ανά μήνα, σύμφωνα το The Verge.
Προς το παρόν η υπηρεσία Twitter Blue διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.
Σε περίπτωση που το Twitter καθιερώσει την εν λόγω χρέωση, θα είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εφαρμογή κοινωνικών μέσων που θα προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες δωρεάν.
Νωρίτερα, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι «η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή», αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αναφορές για μετάβαση σε μοντέλο επί πληρωμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης