Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Rosatom έλαβε άδεια για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας του πυρηνικού σταθμού El-Dabaa

Η Rosatom έλαβε άδεια για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας του πυρηνικού σταθμού El-Dabaa
Ο πυρηνικός σταθμός El-Dabaa θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες ισχύος 1200 MW η καθεμία.
Σχετικά Άρθρα
Η Αιγυπτιακή Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής και Ραδιολογίας (ENRRA) εξέδωσε άδεια στη Rosatom για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας ισχύος του πυρηνικού σταθμού El Dabaa στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Η άδεια για την κατασκευή της πρώτης μονάδας ελήφθη από τη Rosatom στις 29 Ιουνίου και κατασκευή του σταθμού ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ENRRA, υπό την προεδρία του Sami Shaaban, συμφώνησε να εκδώσει άδεια για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας ισχύος του πυρηνικού σταθμού El Dabaa », ανέφερε η έκθεση.
Η υπηρεσία διεξήγαγε μια σειρά από επιθεωρήσεις στο εργοτάξιο, με τη μεγαλύτερη να έλαβε χώρα από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου 2022, ανέφερε η δήλωση.
«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης και της αξιολόγησης των προκαταρκτικών εκθέσεων ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε η ασφάλεια της δεύτερης μονάδας του πυρηνικού σταθμού σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την έκδοση άδειας», σημείωσε το τμήμα.
Η κυβέρνηση υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη στρατηγική του αιγυπτιακού κράτους, σχεδιάζεται να λαμβάνει περίπου το 9% της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα από πυρηνικούς σταθμούς.
Το 2015, στο Κάιρο, η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού El Dabaa και συμφωνία για τους όρους ενός ρωσικού δανείου για το σκοπό αυτό ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Δεκέμβριο του 2017, επίσης στο Κάιρο, τα μέρη υπέγραψαν πράξεις για την έναρξη ισχύος εμπορικών συμβάσεων για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.
Ο πυρηνικός σταθμός El-Dabaa θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες ισχύος 1200 MW η καθεμία.
Θα λειτουργούν προηγμένους ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες VVER-1200 γενιάς «3+» που πληρούν τα υψηλότερα -μετά τη Φουκουσίμα- πρότυπα ασφαλείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης