Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden σε Zelensky: Δείξε λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη για όσα σου προσφέρουμε

Biden σε Zelensky: Δείξε λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη για όσα σου προσφέρουμε
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ορισμένοι από τους συμβούλους του πίστευαν ότι η αμερικανική πλευρά έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά ο Zelensky στις δημόσιες ομιλίες εστιάζει μόνο σε ό,τι δεν εφαρμόζεται
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky «τσάντισε» τον Joe Biden κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας τον περασμένο Ιούνιο.
Στον Αμερικανό πρόεδρο δεν άρεσε η αντίδραση του συναδέλφου του στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, ανέφερε το NBC News, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.
"Ο Biden μόλις είχε τελειώσει να λέει στον Zelensky ότι είχε εγκρίνει άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και ο Zelensky είχε ήδη αρχίσει να απαριθμεί λεπτομερώς τι χρειαζόταν περισσότερο και τι δεν είχε λάβει ακόμα.
Ο Biden έχασε την ψυχραιμία του.
«Ο αμερικανικός λαός είναι αρκετά γενναιόδωρος και η κυβέρνησή του και ο αμερικανικός στρατός εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία», είπε ο Biden, υψώνοντας τη φωνή του και ο Zelensky θα μπορούσε να δείξει λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη».

Πριν από αυτό το τηλεφώνημα της 15ης Ιουνίου, η δυσαρέσκεια του Biden με τον Zelensky είχε αυξηθεί εδώ και εβδομάδες, λένε πηγές.
Σύμφωνα με αυτούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ορισμένοι από τους συμβούλους του πίστευαν ότι η αμερικανική πλευρά έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά ο Zelensky στις δημόσιες ομιλίες εστιάζει μόνο σε ό,τι δεν εφαρμόζεται.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει το κανάλι, από την πλευρά του Zelensky, αλλά και ορισμένων αξιωματούχων της Ανατολικής Ευρώπης, ο Λευκός Οίκος ήταν πολύ αργός στο να δουλέψει με τα αιτήματα του Κιέβου για όπλα.
«Αφού αποκρούστηκε ο Zelensky κατά τη διάρκεια μιας κλήσης τον Ιούνιο, η ομάδα του αποφάσισε να προσπαθήσει να εκτονώσει τις εντάσεις καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι διαφωνίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν αντιπαραγωγικές», ανέφεραν στο τηλεοπτικό κανάλι ανώνυμες πηγές.
Την ίδια μέρα, ο Zelensky ευχαρίστησε δημόσια τον Biden για τη βοήθεια που του υποσχέθηκε και, σύμφωνα με συνομιλητές του NBC , οι σχέσεις μεταξύ των πολιτικών βελτιώθηκαν μετά από αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης