Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Χωρίς νερό το 80% του Κιέβου, χωρίς ρεύμα το ένα τρίτο της πρωτεύουσας και η μισή χώρα

Ουκρανία: Χωρίς νερό το 80% του Κιέβου, χωρίς ρεύμα το ένα τρίτο της πρωτεύουσας και η μισή χώρα
Προειδοποίηση για εκτεταμένα μπλακ άουτ εξέδωσε η ουκρανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Zelensky εξέδωσε προειδοποίηση για εκτεταμένα μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα μετά από ένα τεράστιο κύμα πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία από σήμερα Δευτέρα 31/10/22 το πρωί, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις παροχές ρεύματος και νερού σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβουα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Ρωσικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν υποδομές σε 10 περιοχές της Ουκρανίας και εκατοντάδες πόλεις και χωριά είναι χωρίς ρεύμα σε επτά περιοχές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Smyhal το Telegram.
Πάνω από το 80% των κατοίκων του Κιέβου έχουν μείνει χωρίς νερό και 350.000 διαμερίσματα, μιας πόλης τριών εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε ο δήμαρχος Vitaly Klitsko στο Telegram.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει στα πεδία της μάχης καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον ένατο μήνα του, και η Μόσχα έχει στραφεί σε επανειλημμένες πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης πανηγύρισαν την αλλαγή τακτικής, που φαίνεται ότι αποσκοπεί στο να αναγκάσει την Ουκρανία να παραδοθεί, μέσω της πίεσης που μπορεί να ασκήσει στην κυβέρνηση Zelensky ένας πληθυσμός που θα λιμοκτονεί χωρίς ρεύμα και θέρμανση εν όψει του σκληρού χειμώνα.
«Αντί να πολεμά στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία πολεμά τους αμάχους», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitro Kuleba μετά τις τελευταίες επιθέσεις.
«Η Ρωσία το κάνει αυτό γιατί έχει ακόμα τους πυραύλους και τη θέληση να σκοτώσει Ουκρανούς».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden  καταδίκασε την «απόλυτη βαρβαρότητα» των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων νωρίτερα αυτόν τον μήνα και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres τα χαρακτήρισε «άλλη μια απαράδεκτη κλιμάκωση του πολέμου», είπε ο εκπρόσωπός του.
Η Ρωσία ανακοίνωσε πάντως ότι προχωρά  στη νεά σειρά πυραυκικών πληγμάτων σε ολόκληρη την Ουκρανία ως αντίποινα για την επίθεση στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα στη Σεβαστούπολη με αερομεταφερόμενα και θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έγινε το περασμένο Σάββατο 29/10.
Η Ρωσία ανακοίνωσε συν τοις άλλοις ότι αποχωρεί από τη συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας και επέτρεψε την ασφαλή διέλευση εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών και γεωργικών προϊόντων από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, εξαντλεί τα αποθέματα ανταλλακτικών για να επιδιορθώσει τις υποδομές ηλεκτρισμού που έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Dmytro Sakharuk στην τηλεόραση.
Τα προβλήματα προμηθειών αυξάνονται εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών και η DTEK εργάζεται με σκοπό να αποκτήσει εξοπλισμό ως δωρεά από ξένους εταίρους, πρόσθεσε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης