Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκθειάζει τις σχέσεις Ρωσίας – Κίνας ο Lavrov: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ οι εμπορικές, οικονομικές μας σχέσεις

Εκθειάζει τις σχέσεις Ρωσίας – Κίνας ο Lavrov: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ οι εμπορικές, οικονομικές μας σχέσεις
Η Δύση μας έχει επιλέξει ως κύριους αντιπάλους της, προσπαθεί μανιωδώς να διατηρήσει την κυριαρχία της είπε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα

Στο απόγειο τους τόσο γεωπολιτικά όσο οικονομικά και εμπορικά βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας – Κίνας όπως υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov υποστηρίζοντας πως ουδέποτε στο παρελθόν, η αλληλεπίδραση των δύο κρατών είχε φτάσει τα σημερινά επίπεδα.
«Η αλληλεπίδραση Ρωσίας – Κίνας έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα ύψη.
Η διαδρομή για την περαιτέρω επέκταση της είναι σύμφωνη προς το συμφέρον των πολιτών μας.
Είναι δύσκολο να μην επισημανθεί ο ρόλος των ηγετών μας, οι οποίοι και δίνουν τον τόνο στην ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης, συγκρίνοντας τακτικά τις υποχρεώσεις και θέτοντας νέες φιλόδοξες πρωτοβουλίες» υπογράμμισε ο Lavrov, αναφέροντας πως οι σινορωσικές σχέσεις βασίζονται στις αρχές της ισότητας, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού, λαμβάνοντας υπόψη ο ένας τα συμφέροντα του άλλου.

Ρεκόρ οικονομικών και εμπορικών σχέσεων

Κατά την τοποθέτηση του στο διεθνές συνέδριο για τη συμπλήρωση 65 ετών από τη δημιουργία του Συνδέσου Ρωσοσινικής Φιλίας, ο Lavrov υποστήριξε ότι παρά την ασταθή παγκόσμια κατάσταση, η εμπορική και οικονομική σχέση της Ρωσίας και της Κίνας αναπτύσσονται σταθερά.
«Οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί στον τομέα των επενδύσεων, της βιομηχανίας, των μεταφορών εφαρμόζονται σταθερά.
Η στρατηγική συνεργασία στην ενέργεια ενδυναμώνεται.
Τον περασμένο χρόνο, ο όγκος του διμερούς εμπορίου έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια.
Περιμένουμε ένα νέο υψηλό ρεκόρ έως τα τέλη του 2022» υπογράμμισε ο Lavrov.

Πυρά στη Δύση

Και ενώ ο Lavrov εκθείασε τις σινορωσικές σχέσεις, έστρεψε τα πυρά του κατά της «συλλογικής Δύσης», αναφέροντας πως αυτή έχει επιλέξει ως κύριους αντιπάλους της τη Ρωσία και την Κίνα.
«Η συλλογική Δύση προσπαθεί μανιωδώς να διατηρήσει την ηγεμονία της, χρησιμοποιώντας εντελώς αδίστακτες μεθόδους γεωπολιτικής μηχανικής ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, τις οποίες έχει επιλέξει ως κύριους αντιπάλους της.
Οι δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες όσον αφορά τις προσπάθειες εκδημοκρατισμού των διεθνών σχέσεων και τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης» υποστήριξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης