Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Τουλάχιστον 140 νεκροί από την κατάρρευση κρεμαστής πεζογέφυρας

Ινδία: Τουλάχιστον 140 νεκροί από την κατάρρευση κρεμαστής πεζογέφυρας
Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1880 και είχε πρόσφατα δοθεί στο κοινό μετά από 7 μήνες συντήρησης
Τουλάχιστον 140 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της κατάρρευσης κρεμαστής πεζογέφυρας στην πολιτεία Gujarat, στα δυτικά της Ινδίας.
Η πεζογέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί το 1880 και είχε μήκος 233 μέτρων, κατέρρευσε τη στιγμή που εκατοντάδες Ινδοί συμμετείχαν σε μια θρησκευτική γιορτή πάνω σε αυτήν.
Οι αρχές εκτιμούν πως περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, ήταν πάνω στη γέφυρα, όταν τα καλώδια που κράταγαν τη γέφυρα υποχώρησαν, με αποτέλεσμα και την κατάρρευση της γέφυρας.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.
215.JPG
2122_2.jpg
212.webp
Ινδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η γέφυρα είχε κατασκευαστεί την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας και πως πρόσφατα είχε τεθεί και πάλι σε λειτουργία, μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που διήρκεσαν 7 μήνες.
Ωστόσο, αναφέρεται πως δεν είχε δοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας της γέφυρας. Σημειώνεται πάντως πως περισσότεροι από 130 άνθρωποι διεσώθησαν από τους διασώστες.
Τα δυστυχήματα με καταρρεύσεις γεφυρών ή άλλων υποδομών στην Ινδία δεν είναι καθόλου σπάνια.
Το 2016, η κατάρρευση πεζογέφυρας πάνω από κατάμεστο δρόμο στην πόλη Κολκάτα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους ενώ το 2011 τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε η γέφυρα πάνω στην οποία βρίσκονταν κατά τη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής, στη βορειοανατολική Ινδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης