Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αριστερός Lula που είχε μπει φυλακή για δωροδοκία νίκησε οριακά με 50,9% τον Bolsonaro 49,1%, θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας

Ο αριστερός Lula που είχε μπει φυλακή για δωροδοκία νίκησε οριακά με 50,9% τον Bolsonaro 49,1%, θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας
Ο Lula κέρδισε το 50,9% των ψήφων σε σύγκριση με το 49,1% που έλαβε ο Bolsonaro

Ο αριστερός Luis Inacio Lula da Silva νίκησε τον συντηρητικό πρόεδρο Jair Bolsonaro και έγινε ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ο Lula κέρδισε το 50,9% των ψήφων σε σύγκριση με το 49,1% που έλαβε ο Bolsonaro με μετρημένα πάνω από 99% των εκλογικών τμημάτων, κάτι που το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο είπε ότι ήταν αρκετό για να «προσδιορίσει μαθηματικά» το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.
Η ορκωμοσία του 77χρονου πρώην προέδρου Lula έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου.

Ξένοι ηγέτες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden μέχρι τον Γάλλο Πρόεδρο Macron και τον Alberto Fernandez της Αργεντινής έστειλα τα συγχαρητήρια τους στον Lula

Ο Lula έχει υποσχεθεί επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και τις κοινωνικές πολιτικές που καθοδηγούνται από το κράτος.
Υπόσχεται επίσης να καταπολεμήσει την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και να κάνει τη Βραζιλία ηγέτη στις παγκόσμιες συνομιλίες για το κλίμα.

Πρώην ηγέτης του συνδικάτου που αναδύθηκε από την φτώχεια, ο Lula οργάνωσε απεργίες κατά της στρατιωτικής κυβέρνησης της Βραζιλίας τη δεκαετία του 1970.
To Εργατικό Κόμμα που ηγείτο στιγματίστηκε από σκάνδαλο διαφθοράς και κατέληξε στην φυλακή για 19 μήνες έχοντας καταδίκες για δωροδοκία, οι οποίες ανατράπηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2021.

Ο Bolsonaro έχει επανειλημμένα διατυπώσει ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης