Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Συμφωνία με Τουρκία και Ουκρανία για τον απόπλου 14 πλοίων με σιτηρά

ΟΗΕ: Συμφωνία με Τουρκία και Ουκρανία για τον απόπλου 14 πλοίων με σιτηρά
το Κοινό Κέντρο Συντονισμού (JCC) στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχουν Ρώσοι, Ουκρανοί, Τούρκοι και προσωπικό του ΟΗΕ, ανέφερε ότι οι τρεις αντιπροσωπείες συμφώνησαν επίσης να γίνουν επιθεωρήσεις τη Δευτέρα  31 Οκτωβρίου σε 40 εξερχόμενα πλοία.
Τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία και η Ουκρανία συμφώνησαν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου επί ενός σχεδίου απόπλου τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 14 πλοίων που βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, μια ημέρα αφότου η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας που επέτρεψε τις εξαγωγές τροφίμων από τα ουκρανικά λιμάνια.
Σε ανακοίνωσή του, το Κοινό Κέντρο Συντονισμού (JCC) στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχουν Ρώσοι, Ουκρανοί, Τούρκοι και προσωπικό του ΟΗΕ, ανέφερε ότι οι τρεις αντιπροσωπείες συμφώνησαν επίσης να γίνουν επιθεωρήσεις τη Δευτέρα σε 40 εξερχόμενα πλοία.
Η JCC ανακοίνωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και για τα δύο σχέδια, όπως μεταδίδει το Reuters.


Η ανακοίνωση

«Οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για τη μετακίνηση 14 πλοίων κατά μήκος του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για αύριο (Δευτέρα), 31 Οκτωβρίου με προέλευση από την Ουκρανία
Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ (...) ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις κινήσεις σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες της JCC», σημειώνεται στο μήνυμα.
Διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες διαδικασίες, όλοι οι συμμετέχοντες συντονίζονται με τις στρατιωτικές και άλλες αρχές για να εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών σκαφών.
Το κέντρο πρόσθεσε επίσης ότι σήμερα έξι πλοία αναχώρησαν από τα ουκρανικά λιμάνια στις πόλεις Yuzhny, Chernomorsk και Odessa ως μέρος της συμφωνίας.
Δεν έχουν μπει ακόμη στον ανθρωπιστικό διάδρομο.
Τα πλοία έχουν προορισμό την Ολλανδία, τη Βρετανία, την Αλγερία, το Τζιμπουτί, την Αίγυπτο και την Τουρκία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης