Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - ενδιάμεσες εκλογές 2022: Ήδη έχουν ψηφίσει 20.000.000 Αμερικανοί, οι πρώτες πολιτείες

ΗΠΑ - ενδιάμεσες εκλογές 2022: Ήδη έχουν ψηφίσει 20.000.000 Αμερικανοί, οι πρώτες πολιτείες
Περίπου 12,5 εκατομμύρια έχουν ψηφίσει μέσω αλληλογραφίας, ενώ σχεδόν 8 εκατομμύρια έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα αυτοπροσώπως

Πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 που είναι προγραμματισμένες για τις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ερευνητές.
Περίπου 12,5 εκατομμύρια έχουν ψηφίσει μέσω αλληλογραφίας, ενώ σχεδόν 8 εκατομμύρια έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα αυτοπροσώπως, σύμφωνα με στοιχεία από το Εκλογικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.
Το πρόγραμμα συγκεντρώνει δεδομένα για πολιτείες που αναφέρουν τα στοιχεία της ψηφοφορίας.
Η Φλόριντα, η Καλιφόρνια, η Τζόρτζια και το Τέξας πρωτοστατούν με περισσότερες από 2 εκατομμύρια ψήφους η καθεμία.

Η πρόωρη ψηφοφρία

Ορισμένες πολιτείες την περασμένη εβδομάδα άνοιξαν τη φάση της πρόωρης ψηφοφορίας, ενώ η πολιτεία της Νέας Υόρκης και το Νιου Τζέρσεϊ ξεκίνησαν τις φάσεις πρόωρης ψηφοφορίας το Σάββατο (29/10/2022).
Ο Michael Bitzer, καθηγητής στο Κολλέγιο Catawba στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος περιγράφεται ως ειδικός στα πρότυπα πρόωρης ψηφοφορίας, είπε στο Politico ότι η μεγαλύτερη προσέλευση δεν σηματοδοτεί κάποια αλλαγή στο εκλογικό σώμα.
«Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των πρόωρων ψηφοφόρων είναι τυπικοί πρόωροι ψηφοφόροι, είτε ψηφίζοντας αυτοπροσώπως είτε μέσω ταχυδρομείου», είπε ο Bitzer.
«Επομένως, δεν βλέπουμε ανθρώπους να αλλάζουν τη μέθοδο ψηφοφορίας τους από την ημέρα των εκλογών στην πρόωρη ψηφοφορία μέχρι στιγμής», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης