Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni (Iταλία): Αλλάζει πορεία και απομακρύνεται από την πολιτική Draghi στη διαχείριση του κορωνοϊού και τη Δικαιοσύνη

Meloni (Iταλία): Αλλάζει πορεία και απομακρύνεται από την πολιτική Draghi στη διαχείριση του κορωνοϊού και τη Δικαιοσύνη
Η απόφαση αναστολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, θα επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους γιατρούς και νοσηλευτές να επιστρέψουν στην εργασία τους
Σχετικά Άρθρα

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni πρόκειται να απομακρυνθεί από την πολιτική του προκατόχου της, Mario Draghi, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και τη δικαιοσύνη.
Η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναστείλει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ότι θα παγώσουν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε όσους προηγουμένως παραβίαζαν τους κανόνες.

Η απόφαση θα επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους γιατρούς και νοσηλευτές να επιστρέψουν στην εργασία τους.


Η κυβέρνηση Meloni θα καθυστερήσει επίσης να εφαρμόσει ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη που εγκρίθηκαν υπό τη θητεία του Draghi, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την εκταμίευση των κονδυλίων ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιταλία.
Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και θα εισαγάγει αλλαγές σε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό περιλαμβάνει έναν κανόνα που επιτρέπει σε άτομα που φυλακίζονται για σοβαρά εγκλήματα και εγκλήματα που σχετίζονται με τη μαφία να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτική κράτηση, μια μεταρρύθμιση που επεδίωκε να ελαφρύνει το βάρος στις υπερπλήρεις φυλακές της Ιταλίας.
Ενώ η νέα κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις προθεσμίες που απαιτούνται για να λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αλλαγές δείχνουν τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, η οποία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας άφησε τους ξένους συμμάχους και τους επενδυτές να μαντεύουν πόσο ισχυρή θα ήταν η ρήξη.

Οι φόροι

Το Bloomberg μετέδωσε την Κυριακή ότι η Ρώμη σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει ελαφρές μειώσεις φόρων και νέες συνταξιοδοτικές παροχές με δανεισμό 21 δισεκατομμυρίων ευρώ (21 δισεκατομμύρια δολάρια) περισσότερο από το προγραμματισμένο, θέτοντας το έλλειμμα στο 4,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Στήριξη στην Ουκρανία
Η Meloni, η οποία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις πρώτες συναντήσεις της με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 3 Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία με στρατιωτικές προμήθειες.
Το αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις της θα φανεί μόνο τις επόμενες εβδομάδες, όταν η κυβέρνηση υπογράψει τα διατάγματα που απαιτούνται για την αποστολή των όπλων.
Ενώ οι στρατιωτικές αποστολές που παρέχει η κυβέρνηση δεν είναι δημόσιες, η Repubblica ανέφερε την Κυριακή ότι ο Draghi μετέφερε στην Ουκρανία εξαιρετικά προηγμένη και ακριβή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των πυροβόλων, και ότι η Meloni θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού της για την αντιστοίχιση του ίδιου επιπέδου υποστήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης